Listaamattoman pohjoismaisen osakkeen hoitokulut ja rintaperilliset?

Listaamattoman pohjoismaisen osakkeen hoitokulut ja rintaperilliset?

Osakkeesta on vaike päästä eroon vähäisen kaupankäynnin takia. Lisäksi osakkeen arvo osuuksineen on vain muutamia euroja. Osakkeen voi lahjoittaa tai myydä osakkeenomistajan toimesta. Nyt kismittävin asia on se että osakkeesta menee hoitokuluja vuodessa reilusti osaakkeen kokonaisarvon verran. Kun näitä lopun elämää maksaa summa lähentelee tonnia. Mutta kun minusta aika jättää lapset ja/tai puoliso tietysti perivät tämän ja makselevat sen jälkeen vai miten asia menee?

Vastaus
01.11.201922:47
78012
18

Joistakin osakkeista (esim Golf-osakkeet) ei pääse eroon mitenkään, kukaan ei huoli niitä edes ilmaiseksi juuri havaitsemiesi syiden vuoksi. 

Mutta perillisten ei (ehkä) tarvitse niitä huolia, he voivat kieltäytyä perinnöstä. Kannattaa olla yhteydessä lakimieheen, sillä voi olla että kuolinpesä joutuu maksamaan kulut vaikkei vastaanottaisikaan osakkeita, katso linkki. Ainakin voi olla, että ei voi ottaa vastaan osaa perinnöstä ja kieltäytyä osasta. Eli muu perintö pitäisi siirtää ennen kuolemaa perillisille muuten, lakimehet auttaa.

Off the record, näin valelakimiehenä suosittelen myymään osakkeet 1 eurolla "laitapuolen miehelle" (vaikkapa lasisen laulukirjan avulla), häneltäpä voivat sitten koittaa periä kuluja... Joillekin Golf-osakkeille löytyy ostajia, jotka "ostavat" osakkeet siten, että sinä maksat heille siitä, että he ostavat ne. Siis myyt 1e:lla ja maksat 500e toimistokuluja. Huijareita he tietysti ovat, jättävät ne vuosikulut maksamatta ja ovat oikeudessa "varattomia". Mutta sen ei pitäisi olla enää sinun murhe. Tämäkin kannattaa varmistaa oikealta lakimieheltä.

Kommentit (0)

Vastauksesi