Lisätäänkö juustojen (esim. oltermanni, valio edam, arkijuusto) pintakerrokseen jotain ainetta?

Lisätäänkö juustojen (esim. oltermanni, valio edam, arkijuusto) pintakerrokseen jotain ainetta?

Käsitellänkö juuston esim. edam valio, oltermanni, arkijuusto) pintaa jotenkin tai lisätäänkö siihen jotain ainetta? Mielestäni pintakerros joka puolelta juustoa maistuu erilaiselle ja hieman oudolle, joten haluaisin tietää, onko siinä jotain eroa juuston sisempiin kerroksiin verrattuna. Lisäksi pinta näyttää kalvomaiselta ja kiiltävältä, mikä häviää leikkaamalla päällysiivu pois. Kiitos paljon jo etukäteen!

Vastaus

Lähetimme kysymyksesi Valion kuluttajapalvelun pohdittavaksi. Saimme seuraavan vastauksen:

"Kypsytettyjen juustojen pinta tosiaan usein poikkeaa hieman juuston sisäosista. Esimerkiksi Oltermannin pintaan jää juuston muotista pientä nyppyläisyyttä. Suurin ero kuitenkin on suolapitoisuudessa: toisin kuin useimmat elintarvikkeet, kypsytetty juusto suolataan nimenomaan pinnan kautta upottamalla juustot maustumaan suola-altaisiin. Suolaa on siksi juuston pinnassa selvästi enemmän kuin keskellä. Pitempään kypsytetyille juustoille on tyypillistä kypsymisen aikana myös "itkeä", jolloin uloin pinta voi olla kostea, ja esim. emmantalin koloihin saattaa muodostua pisaroita."

 

Kommentit (0)

Vastauksesi