Linnunpöntön asukas

Linnunpöntön asukas

Terassilla sisutuslinnunpöntössä on nyt talvella vuokralainen. Havainto tehty kolmesti. Ensin joulukuun alussa, kun häirittynä lensi pois mutta palasi pian takaisin. Nyt 23.2. Uusi havainto illalla. Ko otus lensi suoraan päin kasvojani. Tumma, mutta pienempi kuin pikkulintu, kuten talitiainen. Voiko olla kyseessä lepakko tai joku muu ötökkä?

2 vastausta

Valitettavasti en kuvauksen perusteella tunnistanut lintua. Kirjastojen kokoelmissa on runsaasti lintukirjoja, joiden avulla ehkä onnistuisit löytämään oikean lajin. Lepakot viettävät talven horroksessa, joten niiden ei pitäisi vielä lennellä.

Kommentit (0)
07.03.201613:14
75946
81

Lepakko tutkineen tuskin lentäisi päin naamaa vaikka olisikin herännyt. Erilaiset yöperhoset voisivat tulla kyseeseen, mutta niidenkin pitäisi olla talvella koteloituneena. Jos terassilla on erityisen lämmin, niin voihan joku olla erehtynyt vuodenajasta. Mutta tuskin olisi pysynyt hengissä kuukausikaupalla.

Talitintti on n.15cm, mutta esim Kuusi- ja Töyhtötiainen vain n.11cm ja Hömötiainen n.12cm, kaikki harmaita.

Eikö otuksen päin naamaa osuessa tullut tuntohavaintoa höyhenistä tai jostakin muusta? Minkäkokoinen aukko sisustuslinnunpöntössä on? Talitiainen vaatii 3.2cm aukon, nuo pienemmät linnut 2.8cm (kuusitiainen 2.6cm). Jos aukko on vielä pienempi, niin tuskinpa kyseessä lintu on.

Kommentit (0)

Vastauksesi