Linkin kopiominen?

Linkin kopiominen?

Osallistun aktiivisesti erään moottoriurheiluaiheisen keskustelufoorumin keskusteluihin.Siellä kommentoidaan ja kysellään eri asioita.Monet keskustelijat lähettävät linkkejä Youtubessa oleviin lataaminsa videoihin.Onko linkin kopioimiseksi mitään muuta konstia,kuin tihrustaa tuolta vasemmalta ylhäältä koko sekava jono kirjaimia numeroita ja erilaisia merkkejä? Jos menee väärin,niin ei linkki toimi?

Vastaus

Internet-selaimen osoiterivillä sijaitsevan merkkijonon saa helpoiten kopioitua seuraavasti: Klikkaa osoiteriviä kerran, jolloin koko merkkijono muuttaa väriään, ja on tällöin valittuna. Tämän jälkeen voit painaa samaisella rivillä hiiren oikeaa nappulaa, josta aukeaa pieni valikko. Tästä valitsemalla kopioi, linkki on nyt kopioituna leikepöydälle. Saman toiminnon voi suorittaa linkin ollessa valittuna näppäinyhdistelmällä Ctrl + C. Tämän jälkeen voit kokeilla nettifoorumilla, onnistuuko linkin liittäminen tekstikenttään samanlaisella valikkotoiminnolla, eli paina ensin hiiren oikea nappulaa, sen jälkeen valitse liitä. Liittämistoiminnonkin voi tehdä näppäinyhdistelmällä, joka on Ctrl + V. Sama kopioi+liitä toimii myös muissa sovelluksissa ja nettisivuistoissa.

Lisävinkki: Jos vilkkuva kirjoituskohdistin on jo selaimen osoiterivillä, rivin klikkaaminen kolme kertaa ajaa myös saman asian - eli valitsee koko tekstirivin. Jos haluat kopioida vain tietyn sanan, tai kohdan tekstistä, voi sen maalata pitämällä hiiren vasenta nappulaa pohjassa, ja viemällä hiiren kohdistin tekstin yli halutusta alkukohdasta haluttuun loppukohtaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi