Liesituuletin ei toimi pakkasella ?

Liesituuletin ei toimi pakkasella ?

Liesituulettimen poistoputki on 5 metriä pitkä ja se on johdettu parvekkeelle. Asun kerrostalossa jossa liesituuletinta ei saa liittää taloyhtiön poistoilmakanavaan. Poistoputki toimii kuitenkin myös huoneiston lisäilmantuloaukkona taloyhtiön oman ajoitetun poistoimun aikana. Onko mahdollista että pakkaskautena putkesta virtaava kylmä-/pakkasilma jähmettää liesituulettimenmoottorin laakerit. Liesituuletin toimii jälleen kun sitä kevyesti pyöräyttää ja "lämmitessään" sammuttelujenkin jälkeen lähtee normaalisti käyntiin. VAI onko liesituuletin vain tullut tiensä päähän ? Asennettu järjestelmä on toiminut noin 6 - 7 vuotta. Huoneistossa käytettäviä lisälämmitinpuhaltimia ei saa käyttää autonsisälämmittiminä juuri ko. moottorin laakeroinnin vuoksi. Olen testannut (vahingossa/hölmöyttä) ja todennut että huoneistokäyttöön valmistettun lisälämmitimen moottori jähmettyy/pysähtyy kovalla pakkasella.

3 vastausta

Tietämyksemme ei riitä arviomaan tätä. Ehkä joku palstamme lukijoista voisi auttaa? Kysymyksen voi myös esittää Rakentaja.fi -sivustolle, jolloin saatte vastauksen suoraan rakennusalan asiantuntijalta.

Kommentit (0)
11.02.201614:20
2534
92

Auton sisätilanlämmittimen puhallin on rakennettu niin, että se pyörii myös pakkasessa ja laite ei riko/polta itseään jos se kuitenkaan lähde pyörimään. Autossa ei saa käytää puhaltimia, jotka ei ole autoon tarkoitettu.

Se että ilma tulee sisään liesituulettimen kautta on kaiken järjen ja logiikan vastainen ratkaisu. Eli rasvasuodattimeen kerrytettyä likaa imetään takaisin huoneistoon päin jollain yhteisellä huippuimurilla? Liesituulettimen moottori ei varmaan pidä jääkylmäsä ilmasta jota siihen pääsee.

Kommentit (0)
10.02.201618:30
2434
84

Eipä tuohon juuri kannata todeta muuta kuin että onpa siinä erikoinen viritelmä. Etten sanoisi peräti rakentamismääräysten vastainen, jos tilanne on sananmukaisesti niin kuin kysyjä kirjoittaa.

Kommentit (0)

Vastauksesi