Lentokoneen jatkuva lento

Lentokoneen jatkuva lento

Malmin kentältä nousee lentokone, joka kiertelee todella korkealla päivittäin. Lentoa on jatkunut jo koko kesän ja muistaakseni jo viime kesänä Mikä on tarkoitus tällä jatkuvalla lennolla?

5 vastausta

Malmin lentokentällä on edelleen ilmailuliikennettä; lentokentän 2018 esitteen mukaan Malmilla toimii yli 3000 ilmailijaa. Kentällä on runsaasti opetustoimintaa; vuonna 2017 kentällä oli 40 000 operaatiota, joista 75 - 80 % oli koulutusta. Yksittäisen koneen osalta en lentotarkoitusta osaa kertoa, mutta saattaisi hyvinkin liittyä koulutustoimintaan.

Kommentit (0)
28.08.201818:22
2971
20

Kun muinoin asuin lähellä Malmin kenttää, niin sieltä nousi aina sään salliessa laskuvarjohyppääjiä yläilmoihin nostavia koneita. Olisikohan sellaista toimintaa edelleenkin.

Kommentit (0)
28.08.201819:32
42981
16

Flight Radarista ei ehkä lennon syytä saa selville, mutta jotain lisätietoja lentoyhtiöstä yms. Pitää siis tietysti katsoa silloin kun tuo kone on ilmassa, koska tämä sivusto on reaaliaikainen. Zoomaile, että löydät oikean koneen ja klikkaa sitten sitä.

Metsäpalovalvonta on varsinkin kesäisin hyvin yleinen syy päivittäisiin lentoihin samalla alueella. Harrastajat/kerhot saavat siitä pikkuisen rahaa toimintansa ylläpitämiseen. Moista tehdään lähes kaikilta Suomen kentiltä.

Kommentit (0)
29.08.201820:31
245
16

Moi Lahja! Kun katsot suoraan ylös taivaalle milloin ja missä vain, kuinka monta lintua yleensä näet? Veikkaan että et kovin montaa, vaikka niitä kuitenkin siellä lentelee tuhansia, jos ei kymmeniä tuhansia. Ihmisen näkökyky ja iso kirkas taivas on kuitenkin semmoinen yhdistelmä, että kakkoseksi jäädään, monesta kilometristä suurella nopeudella putoava hyppääjäkin on vain pienen pieni piste isolla taivaalla. Hyppääjien ei oleteta, vaan vaaditaan laskeutumaan tarkasti heille osoitettuun paikkaan kentän (tai lähi- )alueella. Sääolot luonnollisesti otetaan erittäin tarkasti huomioon, eikä hyppääjiä kuljettava lentokonekaan tietenkään lähde edes ilmaan jos tarkat kriteerit ei täyty. Hyppääjät ovat kyllä ennen konetta maassa - ja korostan tässäkin, että mitään ei oleteta - ilmailussa ei oleteta mitään, kaiken täytyy olla täysin varmaa ja faktaa! - kone tekee olosuhteista riippuvan laskukierroksen ja laskeutuu lennonjohdon tarkkojen ohjeiden mukaan kun se on turvallista. Muutenkin Malmin(kin) lennonjohto koordinoi koko touhua, yksikään lentokone ei edes käynnistä moottoria ilman sen lupaa, saatikka lähde lentoon, tai pudota yhtään hyppääjää. Koko lähestymisalueelle ei päästetä muita koneita kun hyppääjiä on ilmassa jne...
Ps. En itsekään ole asiantuntija enkä harrasta laskuvarjohyppyjä, en uskalla! ;-)

 

Kommentit (2)
Moi Juha - kiitos selityksestä. Olin vain kuvitellut, että jos kysyjä olisi lähellä ... Moi Juha - kiitos selityksestä. Olin vain kuvitellut, että jos kysyjä olisi lähellä kenttää, niin hän näkisi hyppääjät, kun he laskeutuvat kentälle/sen alueelle. Tosin kysymyksessä ei sanota hänen havaintopaikkaansa, joten sehän saattaa olla vaikka Viikissä. Kyse ei liene HAHO- eikä HALO-hypyistä, vaan tavallisista harrastushypyistä, joiden olen kuullut tapahtuvan noin kolmen kilometrin korkeudesta. Ei ihminen varmaankaan näe kovin korkealle, kun ei näe UAV:täkään, joka tavallisimmin lentänee noin 5 km korkeudella, mutta sen sijaan kuuluu alas, mitä hyppääjät eivät tee. Ymmärrän kyllä lennonjohdon tehtävät sekä hyppyjen aikana että muutenkin. Sen sijaan vuonna 2016 on julkaistu tietoja, että lennonjohtotoiminta Malmilla olisi lopetettu - että kenttä olisi Finavian jälkeen valvomaton lentopaikka ilman lennonjohtopalveluja vuodesta 2017 alkaen. Ovatko laskuvarjourheiluyhdistykset tai ilmailijat sitten järjestäneet oman lennonjohdon? Mitä harrastamiseen tulee, lähtisin, jos olisin nuorempi...
29.8.2018 23:51 Lahja Kotka 14279
Taidat olla oikeassa, Malmilla ei taida enää olla omaa lennonjohtoa(tornia), vaan se on ... Taidat olla oikeassa, Malmilla ei taida enää olla omaa lennonjohtoa(tornia), vaan se on valvomatonta ilmatilaa. Eli käytännössä sitä siis hoitaa Helsinki-Vantaa. Myöskin laskuvarjohyppääjien pudotukset tapahtuvat yläilmatilassa, jota hallinnoi Helsingin lähestymislennonjohto. https://efhf.fi/EFHF_toimintaohjeet.pdf
30.8.2018 09:43 Juha S 245
29.08.201810:06
245
13

Malmin pienkoneita, monesti Cessnoja, ei juurikaan näy FlightRadarissa, koska niissä ei ole ADS-B outtia tukevaa transponderia.

Metsapalovalvontareittejä on Suomessa 26, yksikään ei taida olla aivan Helsingin "ytimen" päällä, vaan valvontakone lähtee kentältä suoraan reitilleen, joka on yleensä noin 200-400km pituinen.

Itsekin veikkaan että kyse on hyppykoneesta, ne nousevat kesäsin nopeasti korkealle kentän päälle, päästää laskuvarjohyppääjät ulos ja palaavat heti takaisin kentälle. Tätä voi sitten toistua kymmeniä kertoja päivässä.

Kommentit (1)
Olen valmis uskomaan, mitä arvelette hyppykoneista, mutta jos tarkkailija on nähnyt kone... Olen valmis uskomaan, mitä arvelette hyppykoneista, mutta jos tarkkailija on nähnyt koneen usein, niin eikö olisi samalla nähnyt myös hyppääjiä? Minne hyppääjien oletetaan laskeutuvan, jos nousevat Malmilta? Sääolojen vaikutus? Jos kentän alueelle, niin kumman oletetaan olevan ensin maassa, koneen vai hyppääjien? Kentän aluehan on nykyään aika pieni. Mietiskelee asiasta täysin tietämätön ja ymmärtämätön, mutta utelias tätykkä.
29.8.2018 17:21 Lahja Kotka 14279

Vastauksesi