Lauluja Suomesta

Lauluja Suomesta

Suomessa on paljon lauluja, jotka kertovat tai joissa mainitaan joku ulkomaa tai ulkomaalainen paikkakunta. Mitä lauluja ulkomailta löytyy, joissa mainitaan Suomi tai joku suomalainen paikkakunta?

Vastaus

Jostain syystä muistuu heti mieleen Monthy Python -ryhmän kappale "Finland", jossa kieli poskessa kaivattiin kovasti Suomeen. Ruotsalainen David Shutrick nimesi jopa vuoden 1992 albuminsa nimellä Finland. Nimikappaleessa laulaja arvelee etsimänsä tytön ehkä asuvankin Suomessa. Se soi meikäläisilläkin radioasemilla aikoinaan. Sir Douglas Quintet mainitsee Helsingin rennossa laulussaan "Meet Me in Stockholm". Kappaleessaan "Christiansands" lauloi Tricky: "I've met a christian in christian sands, a devil in Helsinki". Kyllähän näitä alkaa mieleen tulla kun hetken pähkäilee. Niin varmaan tulee lukijoillemmekin.

Allmusicin hakua käyttäen selviää, että Finland-nimisen laulun ovat tehneet ainakin seuraavat:

Cult of Luna (Ruotsi)

Rani Arbo (Yhdysvallat)

George Stavis (Yhdysvallat?)

Mike Rayburn (Yhdysvallat)

Bronk (Ruotsi)

Lillasyster (Ruotsi)

Penguin Cafe Orchestra (Englanti)

Dark Mean (Yhdysvallat)

Blue Moon Harem (Yhdysvallat). Myös albumin nimi.

FINland (Christopher Cauley). Albumin nimi tässä kirjoitusasussa.

The Findells (Kanada)

Doktor Diablo (Yhdysvallat). Albumin nimi.

Lebanon (Israel)

Talk (Yhdysvallat)

Tassilli Players (Englanti ym.)

Atilla the Hun (Trinidad). Calypso-musiikin tekijä 1930-1950 -luvuilta. Kappaleen inspiraatio talvisodan Suomesta.

The Redwoods (Yhdysvallat)

Elusive Parallelograms (Yhdysvallat)

Jazzmuusikko Joe McPhee on tehnyt kappaleen "In Finland", Angil & the Hiddentracks kappaleen "Finland & Platform", Sisters of Mercy "Finland Red, Egypt White", Doug Stanhope "Suicide in Finland", Crystal Gale "Holiday in Finland" ja lisää löytyy. Myös Helsinki-nimisen kappaleen ovat tehneet kotimaisten lauluntekijöiden lisäksi monet ulkomaiset artistit. Suomi ja suomalaiset ovat toki päässeet useampiinkin sanoituksiin. Kattavaa keinoa löytää edes suurin osa niistä ei oikein ole. Erilaisia englanninkielisiä hakulauseita voi kokeilla googleen, mutta tulos ei ole kovin hyvä.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi