Lapsiryhmä ylittää tien, valo vaihtuu punaiseksi, kun kaikki eivät ehdi tien yli, miten menetellään

Lapsiryhmä ylittää tien, valo vaihtuu punaiseksi, kun kaikki eivät ehdi tien yli, miten menetellään

Vastaus

Toiminta voi olla tosielämässä aika lailla tilannekohtaista. Esimerkiksi päiväkotiryhmillä on usein mukanaan ainakin kaksi aikuista, mikä helpottaa ryhmän kontrollointia. Tärkeintä on lasten turvallisuus.

Ote poliisin ohjeistuksesta: "Vihreä valo osoittaa, että ajoneuvo saa sivuuttaa pääopastimen ja pysäytysviivan. Vihreästä valosta huolimatta kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle, joka asianmukaisessa järjestyksessä on astunut tai astumassa suojatielle." Tieliikennelaissa mainitaan myös: "Tienkäyttäjä ei saa keskeyttää tai muuten estää sotilasosaston, saattueen, valvotun lapsiryhmän tai muun järjestäytyneen kulkueen etenemistä."

Erityisesti lasten ylittäessä tietä tulisi autoilijoiden varmistaa heille turvallinen pääsy kadun toiselle puolelle ja malttaa se hetki, että viimeisetkin kadunylittäjät ehtivät perille. Ainakin monikaistaisella tiellä vaarana on, että vihreäksi vaihtuviin valoihin ajava autoilija ei rekisteröi tiellä vielä kulkevia, osin muiden autojen katveessa olevia jalankulkijoita. 

Joissakin risteyksissä on käytössä ns. lasten pitkävihreät. Ryhmän kanssa liikkuvalla on etälukukortti, jota hän tullessaan risteykseen vilauttaa liikennevaloille eli "tilaa" lasten pitkävihreän.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi