Lapset sylissä.

Lapset sylissä.

Mummi kyseli aikaisemmin tosta bussissa lapsen sylissä pitämisestä. Nyt koko meidän perhe on katsellut Helsingin busseissa ympärilleen mutta yhtäkään sylissä pitämistä ei olla nähty. Vastauksessa sanottiin että näin tehdään edelleen. Kuinkahan on? Mummi luki Hesarista, että tutkimuksissa,on selvinnyt, että nykyään huoneessa äiti on vähemmän kontaktissa lapseensa kuin ennen.

Vastaus

Lue Liikenneturvan vastaus lapsen kuljettamisesta bussissa. Pienen lapsen on turvallisinta matkustaa omalla istuimella turvavyöllä kiinnitettynä, joten uskon, että sylissä pitäminen linja-automatkoilla on vähentynyt turvallisuussyistä.

Olen nähnyt jopa, että kuljettaja saattaa tulla huomauttamaan, jos lasta kuljettaa sylissä.

Äidin ja lapsen vuorovaikutuksen ongelmista nykyaikana kirjoitti mm. lastenpsykiatri Marjukka Pajulo Helsingin Sanomissa 18.11.2017

Hänen mielestään vanhemman liiallinen sosiaalisen median, peli ja muiden digitaalisten sisältöjen käyttö heikentää pienen lapsen kehityksen edellytyksiä. Runsas ja nimenomaan ennakoimaton älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella olo häiritsee lapsen ja vanhemman suhdetta.

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi