Lapsen tili

Lapsen tili

Hei! Olen yksinhuoltaja 2-vuotiaalle pojalle. Päätös tuli käräjäoikeuden kautta. Lapsen isä ei ole meihin ollut n. 2 vuoteen missään tekemisissä, eikä hän ole nähnyt lastaan ym. Olen siis täysin yksin. Poika kun syntyi, avasimme säästötilin lapselle. Lapsen tilille siirsin rahaa 17.2.2017. ja lapsen isä oli siirtänyt ne rahat itselleen 19.2.2017. Summa oli yli 300 euroa! Voiko tämä olla mahdollista? Meillä molemmilla on käyttöoikeus tilille vaan se ei silti mielestäni oikeuta varastamaan lapselta rahoja. Pankkiin olemme olleet yhteydessä.

2 vastausta
04.03.201722:42
81288
41

No valelakimiehenäkin voi sanoa että kyllähän se mahdollista on, jos on kyseessä niinsanottu Tai-tili, kuten tässä tapauksessa ilmeisesti on, koska nosto on onnistunut. Ja-tilissä vaaditaan molempien läsnäolo/suostumus. Jos on tiliin käyttöoikeus niin silloin on tillin käyttöoikeus, myös nostoihin. Ei siihen pankki eikä viranomaiset mitään voi. Käyttöoikeus tarkoittaa, että voi tehdä tilin rahoilla mitä haluaa (ellei tiliä avatessa ole tehty tuota Ja-ehtoa). Olipa ne sitten lapsen tai aikuisen. Tietysti se on moraalisesti väärin, mutta ei siihen pankki eikä viranomaiset mitenkään voi puuttua, kun käyttöoikeus on annettu. Jatkossa kannattaa avata lapselle tili, johon ex-ukolla ei ole käyttöoikeutta.

Linkissä lisää tietoa.

Kommentit (0)

Hei.

Kysy.fi-vastaajilla ei ole mahdollisuutta arvioida oikeudellisia kysymyksiä.

Jos pankki ei pystynyt asiassasi auttamaan, jäljelle jäänee jokin viranomais- tai muu vastaava taho.

Suomen asianajajaliitto järjestää maksuttomia asianajajapäivystyksiä mm. Itäkeskuksen ja Töölön kirjastoissa: https://www.asianajajaliitto.fi/asianajopalvelut/asianajajapaivystys

Kommentit (0)

Vastauksesi