Lapsen oikeudet?

Lapsen oikeudet?

Kuinka lapsen oikeudet toteutuvat a) lapsikasteessa,jolloin pieni vauva kastetaan ja liitetään tietämättään ev-lut seurakuntaan b) adoptiossa,jolloin vanhemmiksi voivat tulla hyvinkin luonteenlaadultaan vaikeat ihmiset? Kirkosta eroaminen on helpompaa,mutta vanhemmistaan hankalampi,ainakaan sivistynein konstein..

2 vastausta

Kansainvälisen lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan uskonnonvapaus koskee myös lapsia ja valtion tulee kunnioittaa vanhempien antamaa ohjausta tämän oikeuden käyttämisessä. Vanhemmilla on siis oikeus tehdä päätös siitä, liitetäänkö lapsi uskonnolliseen yhdyskuntaan vai ei ja annetaanko hänelle johonkin uskontoon tai ideologiaan liittyvää opastusta. Tässä kuten kaikissa muissakin asioissa vanhempien tehtävä on päättää lapsensa puolesta asioista, joista tämä ei oman kehitystasonsa vuoksi pysty päättämään. Saman sopimuksen mukaisesti lapsi voidaan adoptoida, jos se on lapsen edun kannalta paras vaihtoehto. Adoption tarkoituksena on edistää lapsen parasta ja toteuttaa hänen oikeuksiaan. Sillä pyritään takaamaan hyvä perhe ja kasvuympäristö niille lapsille, jotka eivät jostain syystä voi kasvaa omassa perheessään. Jotta tämä toteutuisi viranomaiset pyrkivät seuraamaan adoptioiden toteutumista ja järjestöjä, jotka näitä adoptioita järjestävät. 12 vuotta täyttäneen lapsen oma mielipide tulee huomioida adoptioasioissa.

Kommentit (0)
13.07.201811:49
3025
40

Monissa maissa adoptiovanhemmiksi haluavien soveltuvuus vanhemmiksi selvitetään ehkä yllättävänkin perusteellisesti verrattuna siihen, että biologisiksi vanhemmiksi saavat ryhtyä ketkä tahansa ilman mitään soveltuvuustestejä.

Kommentit (0)

Vastauksesi