Laivojen palkkausjärjestelmästä? Suomessa (mukaan lukien Ahvenanmaalla)

Laivojen palkkausjärjestelmästä? Suomessa (mukaan lukien Ahvenanmaalla)

Onko laivoilla hyvät palkat: Paljonko mahtaisi olla keskimäärin - laivatarjoilijan palkka Ruotsin ja Suomen välisillä risteilylaivoilla? - entä laivasiivoojan? (jos vertaisi keskimääräisiin palkkoihin kaikkine lisineen tietysti maissa) - risteilyisännän/-emännän? - lastenohjaajan? - taxfreen työntekijän ja -kassahenkilön? Esimerkiksi.

Vastaus

Merenkulkualalla työstä maksetaan peruspalkka ja erilaisia lisiä, kuten vuorotyö-, ilta- ja yötyölisät. Asunto ja ruoka kuuluvat yleensä palkkaukseen. Työehtosopimusten mukaan palkat ovat kilpailukykyisiä maissa tehtäviin verrattuna.

Suomen Merimies-Unionin sivuilta voit tarkastella alan työehtosopimuksia. Lähdelinkeistä avautuvalla näkymällä pääset nopeimmin suuntaa antaviin peruspalkkoihin klikkaamalla "Palkat". Palkanlisiä ja koko työehtosopimusta voi tutkia erikseen.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin sivuilta selviävät esimerkiksi tarjoilijoiden kuukausi- ja tuntipalkat eri palkkaryhmissä ja työkokemuksen mukaan maissa (työehtosopimus, sivu 93). Lisät muodostavat täälläkin oman osansa.

Kommentit (0)

Vastauksesi