Laitan tämän jonkun muun aiemmin esittämän kysymyksen koskien Kuljen taas...

Laitan tämän jonkun muun aiemmin esittämän kysymyksen koskien Kuljen taas...

Laitan tämän jonkun muun aiemmin esittämän kysymyksen koskien Kuljen taas kotiinpäin kappaletta "uusintakierrokselle", koska kommenteista päätellen alkuperäinen vastaus oli enemmän tai vähemmän epätyydyttävä.

http://igs.kirjastot.fi/fi-FI/iGS/kysymykset/kysymys.aspx?ID=3b3dd113-cb...

Vastaus

Todellakin, Heinon ja Tapani Kansan versiot kuulostavat aivan eri kappaleilta. Yleisradion äänitearkiston mukaan "Kuljen taas kotiinpäin"–kappale on alkuperäiseltä nimeltään "Wenn die kraniche ziehn", joka on Hans Blumin säveltämä ja Fred Weyrichin sanoittama. Heinon esittämä kappale eroaa hieman kirjoitusasunsa puolesta, sillä se on nimeltään "Wenn die Kraniche zieh’n". Laulut eroavat toisistaan myös sanoitusten perusteella. Saksan kansalliskirjaston tietokannasta saadut hakutulokset viittaavat kyllä Heinoon esittäjänä, mutta Weyrichiä tai Blumia ei mainita kappaleen yhteydessä. Sen sijaan löytyy samanniminen, Peter Paulickin vuonna 1981 säveltämä kappale, jonka esittävät ’Peter und Paul’. Heinon kappaleen sävellyksestä ja sanoituksesta taas vastasivat Josua Röckelein, Eckehard Jung ja Georg Schatz.

Yleisradiolta vahvistettiin, että kyseessä on kolme itsenäistä teosta, joilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Huvittavaa kyllä, Saksan kansalliskirjaston tietokannasta löytyy itse asiassa vielä neljäskin samanniminen kappale vuodelta 1985, jonka säveltäjäksi nimetään Otto Stockhammer.

Eli aiemmassa vastauksessa on kyllä viitattu oikeaan saksankieliseen kappaleeseen, joka on tuo Blumin ja Weyrichin alkuperäisteos. "Gotta go home" ei kuitenkaan ole sen englanninkielinen versio, eikä Flashbacks– tai Boney M –yhtyeillä ole mitään tekemistä tämän kysymyksen kanssa. Mikäli englanninkielinen sovitus on olemassa, en sitä kuitenkaan onnistunut löytämään. Voisiko olla mahdollista, että kyseessä on vain sattuma? Ei nimittäin olisi ennenkuulumatonta, että kaksi itsenäistä teosta kuulostavat samalta kappaleelta. Vai löytyisikö joltain iGS-palstan lukijoista mahdollisesti lisätietoa aiheesta?

Käytetyt lähteet:

Hakasalo, Ilpo: Malmsténista Marioniin. Tammi, 1979.
Pennanen, Timo: Sisältää hitin – levyt ja esittäjät Suomen musiikkilistoilla vuodesta 1972. Otava, 2006.
http://www.d-nb.de/
http://www.aanitearkisto.fi/firs2/kappale.php?Id=Kuljen+taas+kotiinp%E4in
http://hitparade.ch/showitem.asp?interpret=Heino&titel=Wenn+die+Kraniche...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tapani_Kansa
http://de.wikipedia.org/wiki/Heino
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kuljen_taas_kotiinp%C3%A4in
www.youtube.com

Kommentit (1)
Kyseisen laulun Wenn die Kraniche Zieh'n laulaa:Heidi Berndt.Laulu löytyy vain single lev... Kyseisen laulun Wenn die Kraniche Zieh'n laulaa:Heidi Berndt.Laulu löytyy vain single levynä Discogsen sivulta
20.8.2016 07:36 Timo Pekkarinen 135

Vastauksesi