Laina-apua?

Laina-apua?

Saako mistään (puoleetonta) apua eri lainavaihtoehtojen läpikäymiseen, kun rahaa tarvisi aika pikaisesti? Pankki tietysti osaa kertoa omista tuotteistaan, mutta jos lisäksi katsoisi pienlainat ja muut? Koetin vertailla lainoja näillä eri vertailusivustoilla esim. https://moneybanker.com/fi/, mutta eihän nuo vertailut kovin kattavia ole enkä tiedä, voiko niihin luottaa. Miten luottokortit, miten nopeasti sellaisen saa? Onko paras kysyä omasta pankista vai voiko muilla firmoilla olla parempia tarjouksia? Mitään sen kummempia etuja ei tarvisi, kunhan olisi luottoa

12 vastausta

Kannattaa varmaan kysyä omasta pankista - niin lainaa, kuin kuinka kauan luottokortin saaminen kestää. Verkossa esimerkiksi Lendo.fi  ja Raha.fi --sivun kautta voi saada lainatarjouksen useammalta toimijalta. Kannattaa tutustua myös Kilpailu ja kuluttajaviraston luottoja koskevaan sivustoon, jossa on runsaasti hyödyllistä tietoa.

Kommentit (0)
21.01.201909:40
173
52

Hei, itse suosittelen vahvasti: https://www.lainaa.io -palvelua. Sain sieltä useita eri lainatarjouksia, joista valitsin itselleni edullisimman. Kannatta myös muistaa kysyä lainatarjous omasta pankista mikäli vakuuksia löytyy! 

Kommentit (0)
13.07.201914:24
80
39

Yleensä ottaen kysymyksessä mainitun sivuston kaltaisilla sivuilla olevat lainavaihtoehdot ovat hieman puolueellisia, mutta toisaalta ne antavat kuitenkin laajan kuvan markkinoiden tämän hetkisistä lainatuotteista. Etsiessäsi itsellesi sopivaa lainaa, kannattaa tutustua useisiin ennalta mainittuihin lainojen vertailu-sivustoihin sekä käydä läpi, jos jollain sivulla on eri tarjouksia lainoista kuin muilla. Itse löysin esimerkiksi sivulta: https://laina.ninja/lainaa-netista/ eri lainoja ja tarjouksia kuin alkuperäisessä kysymyksessä mainitulta sivulta. Homma vaatii siis jonkun verran työtä, mutta riippuen otettavan lainan suuruudesta, työ voi maksaa itsensä hyvin nopeasti takaisin. 

Kommentit (0)
11.07.201914:32
53
32

Vakuudellinen laina on usein pikkaisen halvempi, mutta sen saaminen saattaa kestää vakuuksien arvioinnin takia. Vakuudettoman lainan taas saa paljon nopeammin. Toisaalta jos löytyy esimerkiksi omistusasunto, niin tavallaanhan se on myös pankin turvana vaikka laina itsessään olisi vakuudeton, jolloin hinnassa ei välttämättä enää ole isoa eroa. Vakuudettomia lainoja löytyy helposti ainakin Sortterin avulla ja helposti pääsee valitsemaan myös sen edullisimman vaihtoehdon.

Kommentit (0)
13.07.201914:23
80
31

Yleensä ottaen kysymyksessä mainitun sivuston kaltaisilla sivuilla olevat lainavaihtoehdot ovat hieman puolueellisia, mutta toisaalta ne antavat kuitenkin laajan kuvan markkinoiden tämän hetkisistä lainatuotteista. Etsiessäsi itsellesi sopivaa lainaa, kannattaa tutustua useisiin ennalta mainittuihin lainojen vertailu-sivustoihin sekä käydä läpi, jos jollain sivulla on eir tarjouksia lainoista kuin muilla. Itse löysin esimerkiksi sivulta: https://laina.ninja/lainaa-netista/ eri lainoja kuin alkuperäisessä kysymyksessä mainitulta sivulta. Homma vaatii siis jonkun verran työtä, mutta riippuen otettavan lainan suuruudesta, työ voi maksaa itsensä hyvin nopeasti takaisin. 

Kommentit (0)
22.09.201923:07
19
14

Kannattaa myös katsoa eroja vertailupalveluiden välillä yksi hyvä on myös https://senttilaina.fi/ jonka kautta löysin käyttämäni lainapalvelun. Alhaisempi korko kuin perinteisillä pankeilla!

Kommentit (0)
06.09.201909:40
18
13

Vertailupalveluiden lisäksi kannattaa myös lukea laina-arvosteluita, jotka perustuvat aitoihin lainanhakukokemuksiin. Esimerkiksi Bank Norwegianista lainaa saa tällaisin ehdoin: https://www.top5credits.com/fi/arvostelut/bank-norwegian/.

Kommentit (0)
23.09.201907:21
18921
10

Miksi kysymys on täällä vielä? Alkuperäinen kysymys on ilmiselvästi tehty ihan vaan sitä varten että päästään mainostamaan hämäriä lainasivustoja.

Kommentit (0)
26.05.202015:36
11
4

Yksi vaihtoehto on tietysti käyttää myös luottokorttia tai tehdä esim. isompien hankintojen osalta osamaksusopimus. Näiden kohdalla kannattaa vain olla tarkkana koron kanssa, osassa voi korko olla jopa 20 %, mikä nykään tuntuu todella korkealta.

Lisäksi on paljon erilaisia vertailupalveluita tarjolla, joita on tässäkin ketjussa mainittu. Pisimpään toiminut vertailupalvelu taitaa olla Etua.fi. Näiden käyttämällä ei ainakaan mitään häviä.

Omaan pankkiin kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä myös ja pyytää tarjous.

 

Kommentit (0)
10.09.202019:02
59
1

Eikö kukaan moderoi näitä sivuja? Pikavippihäirikkö on terrorisoinut palstaa jo aikoja.

Kommentit (0)
09.09.202008:44
21
0

Luottokortti saattaa tällä hetkellä olla huono valinta, sillä se jäi tilapäisen 10% korkokaton ulkopuolelle. 

Vertailupalvelut joita tässä edellä onkin jo mainittu, on ehkä helpoin ja varmin tapa löytää edullinen laina.

Syksyn 2019 lakimuutoksen jälkeen näistäkin saa nyt oikeastaan vain pankkien lainatarjouksia.

 

Lähteet ja lisätiedot:

Kommentit (0)
20.09.202018:08
1
0

Aika paljon on markkinoinnissa ulkomaisia toimijoita itse en uskaltanut com net päätteisistä lainaa kilpailuttaa mutta googlessa https://www.banken.fi mainokseen tartuin nyt kun korkokatto on 10% ja toimivaksi havaitsin, sisko taannoin kokeili jotain tanskalaista ja oli siihenkin kyllä ihan tyytyväinen.

Kommentit (0)

Vastauksesi