Laillistetuista työrajoitteista: voivatko sianlihaa syömättömät toimia kokkeina ilman rajoja?

Laillistetuista työrajoitteista: voivatko sianlihaa syömättömät toimia kokkeina ilman rajoja?

Kokkien tai keittiöhenkilökunnan työrajoitteista: a) Voivatko sianlihaa maailmankatsomuksellisista syistä syömättömät, kuten esimerkiksi kaiketi (?) juutalaiset ja muslimit, toimia kokkeina, joilla ei työssään olisi rajoitteita, erityisoikeuksia käsittelemästä, valmistamasta (tarjolle), esimerkiksi porsaanliharuokia? b) Voisiko kokkina toimia sellainen, joka olisi jollekin sellaisille raaka-aineille allerginen, joita ei välttämättä olisi tästä syystä aiheellista poistaa ruokalistalta (Suomessa)?

Vastaus

A) Maailmankatsomukselliset valinnat ovat henkilökohtaisia, joten varmasti kokki voi itse pidättäytyä syömästä kyseisiä ruokia, mutta valmistaa niitä tarjolle, jos hän itse päättää niin tehdä.

B) Ruoka-aineille tai pesuaineiden kemikaaleille allergisten on vaikeaa toimia ammatissa, jossa jatkuvasti altistutaan ruoka-aineille. Riippuu varmasti myös allergiasta ja työpaikasta, pystyykö allerginen kokki toimimaan ammatissa.

Kommentit (0)

Vastauksesi