Lähetin teille vasta kysymyksen koskien pienen pieniä juuri silmällä...

Lähetin teille vasta kysymyksen koskien pienen pieniä juuri silmällä...

Lähetin teille vasta kysymyksen koskien pienen pieniä juuri silmällä havaittavia hämähäkin näköisiä ötököitä keittiössämme. Ne ovat siis väriltää läpikuultavia tai valkeita tai vaalean ruskeita. (kattilakaapissa ja hellan takana listojen välissä). Ötökäitä löytyi lisää kattiloista ja olen tutklinut asiaa internetistä. öttökät voisivat olla jäytiäisiä (ehkä pölytäitä) tai jauhopunkkeja (mutta en ole kyllä jauhoista niitä löytänyt. Nyt kysymykseni koskee sitä, onko jäytiäisitä (lajike siis ehkä pölytäi) haittaa? Onko ne ihmiselle vaarallisia? Elävätkö ne vaatteissa tai IHMISEN HIUKSISSA, kun ovat kerta TÄITÄ?? Kuinka hygieeninen niiden suhteen tulee olla? Asiumme pari vuotta vanhassa asunnossa.

Vastaus

Tähän ötökkä-kysymykseen pyydettiin apua Eläinmuseon asiantuntijalta, joka vastasi seuraavasti:
"Jäytiäiset ovat yleensä täysin harmittomia vieraita asunnoissamme.
Luonnossa jäytiäisten pääravinto koostuu lähinnä levistä, mutta sisätiloissa viihtyvät lajit (kuten pölytäi) syövät mm. sienirihmastoa
(hometta) ja muuta orgaanista ainesta. Voivat olla vahingollisia esim.
herbaarioissa ja hyönteiskokoelmissa sekä vanhoissa kirjakokoelmissa (kutsutaan silloin kirjatäiksi), missä ne syövät liimaa, varsinkin vähän kosteammissa oloissa.
Ne eivät elä ihmisen hiuksissa eikä vaatteissa, EIVÄTKÄ OLE TÄITÄ!
Ne suosivat suhteellisen kosteita oloja (mutta ei märkiä), ja vanhoissa taloissa ne ovat lähes aina läsnä, varsinkin puutaloissa."

Kommentit (0)

Vastauksesi