laakerinlehden narkoottisuudesta?

laakerinlehden narkoottisuudesta?

Laakerinlehdellä kerrotaan olevan narkoottisia vaikutuksia. Onko sille ihmiselle jokin enimmäisvuorokausi- tai kerta-annos, jos siitä tekisi teetä?

Vastaus

Laakerinlehdellä (Laurus nobilis) on suurissa määrin käytettynä oksidatiivisia vaikutuksia, eli sen liikakäytöstä voi seurata solujen hapettumisongelmia. Myös verensokeriin ja keskushermostoon suurilla määrillä on todettu olevan vaikutuksia.  Nautittujen määrien täytyisi kuitenkin olla hyvin suuria. En omaa riittävää asiantuntemusta, jotta voisin suositella laakerinlehtiteen runsasta käyttöä, mutta ei sillä myöskään pitäisi olla huomattavia narkoottisia vaikutuksia. Laakerinlehdestä valmistettu eteerinen öljy sen sijaan voi vaikuttaa huumavasti, eikä sitä suositella lainkaan käytettäväksi sisäisesti. Terveysriski  liittyy myös kokonaisten lehtien syömiseen, sillä ne sulavat huonosti ja voivat vahingoittaa suolistoa.

Laakerinlehteä ulkoisesti muistuttavat kasvit leveälehtikalmia (Kalmia latifolia, eng. Mountain laurel) ja laakerikirsikka (Prunus laurocerasus, eng. Cherry laurel)  ovat myrkyllisiä, eikä niitä pidä nauttia missään muodossa.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi