Lääkäri määräsi minut, 30-vuotiaan aiemmin perusterveen naisen parin...

Lääkäri määräsi minut, 30-vuotiaan aiemmin perusterveen naisen parin...

Lääkäri määräsi minut, 30-vuotiaan aiemmin perusterveen naisen parin pyörtymisen takia kuukausien ajokieltoon. Onko olemassa seuraamuksia, mikäli ajan kuitenkin autolla? Entä voinko ajaa mopolla?

Vastaus

"Ajokieltoon tai väliaikaiseen ajokieltoon määrätyllä ei ole ajo-oikeutta. Ajo-oikeus alkaa uudelleen, kun ajokiellon tai väliaikaisen ajokiellon päättymisen jälkeen ajokortti palautetaan haltijalleen tai hänelle luovutetaan uusi ajokortti. Jos ajokorttia ei ole saatu poliisin haltuun, ajo-oikeus alkaa uudelleen, kun asianomaiselle luovutetaan uusi ajokortti."

Lähde: http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/0/688F885B8692A271C2256BC300433AE...

"Tieliikennelain 63 pykälän mukaan: Ajoneuvoa ei saa kuljettaa se, jolta sairauden, vian, vamman tai väsymyksen vuoksi taikka muusta vastaavasta syystä puuttuvat siihen tarvittavat edellytykset."

Lähde ja lisätietoa: http://www.therapiafennica.fi/wiki/index.php?title=L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4r...

"Yleisesti voidaan todeta, että ajokielto koskee kaikkia ajoneuvoja, johon ajokortti vaaditaan. Et siis voi ajaa mopolla, mopoautolla tai mopomönkijällä ajokiellon aikana."

Lähde: http://www.liikenneturva.fi/www/fi/kysyttya/autoliikenne.php?we_objectID...

Poliisiasioissa, voitte ottaa yhteyttä virtuaalilähipoliiseihin. Yhteystiedot löytyvät http://www.poliisi.fi/nettipoliisi

Kommentit (0)

Vastauksesi