Laajentuneet pupillit saavat ihmisen näyttämään viehättävämmältä ja siksi...

Laajentuneet pupillit saavat ihmisen näyttämään viehättävämmältä ja siksi...

Moi! Laajentuneet pupillit saavat ihmisen näyttämään viehättävämmältä ja siksi kysynkin, onko sellaiset mahdollista saada jollakin terveellisellä tavalla esim. yhden illan ajaksi? Onko piilolinssejä, jotka hoitaisivat asian tai jotain apteekin tippoja? En ole tällaista itse löytänyt, mutta olisi kiva kokeilla :)

Vastaus

Kauneuden vuoksi on kärsittävä, sanotaan. Naiset ovat aikaisemmin lisänneet silmiensä viehättävyyttä belladonnalla. Se on myrkkykoison myrkky, atropiini, vaarallinen jos sitä nauttii ison annoksen. Ei se vaaraton ole vähäisinäkään määrinä, mutta juuri pupillien laajentamiseksi sitä on käytetty. Siitä nimikin, "bella donna" on italiaksi kaunis nainen.
http://en.wikipedia.org/wiki/Atropa_belladonna
http://fi.wikipedia.org/wiki/Myrkkykoiso

Muillakin keskushermostoon vaikuttavilla aineilla on vaikutus pupilleihin. Tunnetusti huumeista amfetamiinit, kokaiini ja kannabis vaikuttavat laajentavasti. Tämä ei ole suositus näiden aineiden käyttöön. Muut niiden vaikutukset peittävät silmien kauneuden, ei kukaan silmiisi rakastu jos muuten olet seko.

Silmälääkärit käyttävät tippoja, jotka laajentavat pupillin. He pääsevät siten paremmin tarkastelemaan potilaansa silmänpohjaa. En tiedä, mitä ainetta tipat sisältävät. Voit tietenkin kysyä apteekista, onko niitä saatavana ilman reseptiä.

Kun pupilleja keinotekoisesti laajennetaan, samalla näkökyky heikkenee. Et näe yhtä terävästi kuin muutoin.

Kommentit (0)

Vastauksesi