Kysyn vielä hampaista. Mikä on hinta Suomessa- Virossa kun laitattaa...

Kysyn vielä hampaista. Mikä on hinta Suomessa- Virossa kun laitattaa...

Kysyn vielä hampaista. Mikä on hinta Suomessa- Virossa kun laitattaa hammasproteesit kiinteästi? Eli ne napsutetaan kiinni implantteihin. Tiedustelin hintaa virosta mutta sain 2 eri hintaa joiden ero oli 1000%:a. Ensin siis napsaista omat tummuneet veke. Se on yksi osa. Hohtimilla pois. Sitten kiinnittää implantit ylös ja alas. kuinka monta pitää laittaa ylös ja kuinka monta alas? Entä korvataanko KELA:n toimesta mitään. Hampaani ovat risaiset ja rivot( ne mitkä vielä ovat).
- Epätietoinen

Vastaus

Kiinteiden hammasproteesien hinnat vaihtelevat Suomessakin. Uusin löytämämme hintavertailu aiheesta on vuodelta 2000, jolloin Kuluttajavirasto vertaili erikoishammasteknikoiden palkkioita. Vertailun mukaan saman toimenpiteen ylin hinta saattaa olla jopa kolminkertainen alimpaan verrattuna. Hinnanerot johtuvat mm. käytetyistä materiaaleista ja työpalkoista.

Kokoproteesi molempiin leukoihin maksoi vuonna 2000 vertailun mukaan 470,93 – 891,40 euroa.

Nykyisiä hintoja ja teknisiä yksityiskohtia voit kysyä suoraan yksityisiltä hammaslääkäriasemilta, tässä linkkejä muutamiin pääkaupunkiseudulla:
http://www.stardent.fi/?gclid=CNOI65uUzosCFR1HZwodx20y_g
http://www.espa.fi/?gclid=CJCu76iUzosCFQlnZwodCUqh_g
http://www.stoma.fi/?gclid=CIeL3q6UzosCFQe6XgodnmCwAw

Kelan sairaanhoitokorvausta voi hakea yksityishammaslääkärinpalkkioista ja yksityishammaslääkärin määräämistä tutkimuskuluista. Kysy tarkempia tietoja Kelasta.

Lähteet:
Kuluttajaviraston tiedote 26.9.2000: Erikoishammasteknikoiden palkkiohaitari suuri
http://www.kuluttajavirasto.fi/user_nf/default.asp?id=6898&root_id=7418&...

Kela
http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/090801140216EH?openDocument

Kommentit (0)

Vastauksesi