Kysyn tätä hienosta palvelustanne enkä kuluttajaviranomaisilta, koska asialla...

Kysyn tätä hienosta palvelustanne enkä kuluttajaviranomaisilta, koska asialla...

Kysyn tätä hienosta palvelustanne enkä kuluttajaviranomaisilta, koska asialla on nähdäkseni yleisempääkin mielenkiintoa. Tuli ostettua tämä iPad (64GB WiFi+3G). Sille on vuoden takuu. Apple markkinoi 99 € hintaista lisätakuuta 3 vuodeksi, se pitää ostaa varsinaisen takuuajan aikana.

Käsittääkseni takuuaika ei sinänsä merkitse, vaan se aika minkä laitteen voi yleisen elämänkokemuksen mukaan katsoa kestävän vikaantumatta normaalissa käytössä. Ja onhan kyllä tuollainen aika yli 12 kk.

Kannattaako tuo lisätakuu. Jos kannattavuuteen vastaisi ihan vaikka mielipidetasolla...

Vastaus

Kun nyt sitä nyt kyselet niin vastaan, että ei mielestäni kannata sellaista lisätakuuta hankkia ja maksaa. Ei ole sen väärti. Kuten itsekin mainitsit pitää voida olettaa laitteen tosiaankin kestävän pitempään kuin laitteen takuuaika. Ja jos laite menee rikki laitteelle annetun takuuajan päätyttyä ei kuluttajan tarvitse olla maksajana vaan hän voi tosiaankin vedota samanlaisen laitteen odotettavissa olevaan käyttöikään. Kuluttajavirasto on ottanut virallisestikin tähän asiaan kantaa. IPodin voidaan olettaa kestävän käyttöä vähintäänkin 2-3 vuotta jollei kauemminkin.

http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/kuluttajan-oikeud...

Kommentit (0)

Vastauksesi