Kysyn seuraavien kolikoiden arvoa : 5 penniä vuosi 1916 toisella puolella...

Kysyn seuraavien kolikoiden arvoa : 5 penniä vuosi 1916 toisella puolella...

Hei ! Kysyn seuraavien kolikoiden arvoa : 5 penniä vuosi 1916 toisella puolella iso N kirjain ja roomalainen kakkonen. Kolikko on kuparin värinen. 1 penni kuparinvärinen vuosi 1906 ja toisella puolella taas tuo N kirjain . 5 penniä vuosi 1921 myös kuparinvärinen takana Suomen leijona. 1 markka vuosi 1937 , takana Suomen leijonavaakuna. alumiininvärinen .50 penniä vuosi 1939, alumiininvärinen. 1 markka vuosi 1931 alumiininvärinen. Kiitos tiedoista !

Vastaus

Valitettavasti mainitsemasi kolikot ovat suhteellisen yleisiä keräilymaailmassa, eli niiden keräilyarvo on miltei mitätön, ellei niiden kunto ole lähes täydellinen. Ainoastaan tuo 1931 1-markalla saattaisi olla muutaman euron arvo, vaikkei se olisikaan ihan priimakunnossa.

Kannattaa tutustua Suomen Numismaattisen Yhdistyksen laatimaan Suomen rahat arviohintoineen-kirjaan, jos haluat toisen mielipiteen. Se löytyy usein kirjastosta joko lainattavaksi tai käsikirjastokappaleena. Tässä HelMet:n kirjaston saatavuustiedot:
http://www.helmet.fi/record=b1706704*fin

Muutama tarkennus kolikostasi: tuo "N" kirjain on Venäjän Keisari Nikolai II:n monogrammi. Ne alumiininväriset kolikot on valmistettu nikkelistä.

Kommentit (0)

Vastauksesi