Kysymys vaatetusalan puoleen.Mistä voisi löytää/ostaa vaatteiden valmistusta...

Kysymys vaatetusalan puoleen.Mistä voisi löytää/ostaa vaatteiden valmistusta...

Kysymys vaatetusalan puoleen.

Mistä voisi löytää/ostaa vaatteiden valmistusta varten varastokokoisia pahvisia/muovisia peruskaavoja/kaavaimia?

Meillä koulussa oli kyseiset kaavat, joista oli helppo asiakkaalle valmistaa lähimmän varastokoon mukaan uniikki tuote, mutten ole etsinnöistä huolimatta löytänyt mistä kyseisiä kaavaimia voisi ostaa.

2 vastausta

Valitettavasti emme onnistuneet saamaan selville, mistä voisi hankkia valmiita varastokokoisia peruskaavoja. Tiedustelimme asiaa Omnian ammattiopistosta ja Tekstiili- ja vaatetusteollisuus ry Finatexista, mutta sielläkään ei tiedetty, mistä kaavoja voi hankkia.

Finatexin sivuilta löytyvät vaatetuksen mittataulukot, joiden pohjalta voi tehdä varastokokoiset peruskaavat. Alan oppilaitoksissa kaavat on arvatenkin tehty itse.

Mittataulukoiden verkkoversiot
http://www.finatex.fi/index.php?mid=7&pid=56

Kommentit (0)
03.08.201422:36
93
93

Tämä näyttää olevan jo melko vanha kysymys, mutta koska törmäsin tähän etsiessäni itse juuri tuollaisia mainittuja varastokokoisia peruskaavoja, arvelin jonkun muunkin ehkä tänne päätyvän niitä etsiessä.

Sellaisia pahvisia mallineita jotka meilläkin koulussa oli, ei ole saatavilla enää mistään, mutta löysin erinomaisen korvikkeen Etsy.comista. Kyseessä eivät ole teknisestiottaen peruskaavat, mutta ammattilaisena sanoisin niiden täysin vastaavan sellaisia. En juuri katsellut miesten tai lasten kaavoja, mutta naisille hameen, housujen ja yläosan (yksiosaisela hihalla) kaavat olivat saatavissa. Arkeilta löytyivät koot 8-22, eli tuumina ovat mutta mukana on mittataulukot kullekin koolle ja muunnos on helppo tehdä senttimetreiksi.

Olen itse ainakin ollut erittäin tyytyväinen, ja vaikka kaavat ovat paperiarkilla pahvin sijasta, on sekin helppo korjata kuten minä tein, eli liimasin arkit suurille pahveille niin kestävät kyllä mainiosti.

Toivottavasti tästä on apua jollekulle joka yhtä epätoivoisesti varastokokokaavoja on metsästänyt kuin minä! Linkki kyseiseen Etsy-kauppaan lähteissä.

Kommentit (0)

Vastauksesi