Kysymys puhelimen käytöstä liikenteessä

Kysymys puhelimen käytöstä liikenteessä

Jos puhelimeni soi, kun ajan autoa, niin ajan vaikkapa linja-auto pysäkille. Autoni on käynnissä, mutta en aja samalla, kun puhun puhelimeeni. Tämä on mielestäni sallittua ja suositeltavaakin. Eikö tällöin ole sallittua myös puhua puhelimeen silloin, kun olen liikennevaloissa pysähtyneenä?

2 vastausta

Uuden tieliikennelain mukaan moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja ei saa ajon aikana käyttää matkapuhelinta siten, että pitää sitä kädessään. Laki koskee yksityisautoilijoiden lisäksi myös takseja, linja-auton kuljettajia ja muita ammattikuljettajia. Lain piiriin kuuluvat kaikki moottorikäyttöiset ajoneuvot kuten mopot, moottoripyörät, moottorikelkat, mönkijät, traktorit ja autot. Laki kieltää kännykänkäytön ilman hands free laitetta.

Voit siis aina puhua puhelimeesi ajon aikana, jos sinulla on kädet vapaana. Tähän riittää jo pelkän nappikuulokkeen liittäminen puhelimeen. Laki kieltää myös kännykän ajon aikaisen käytön. Pysähtyneessä ajoneuvossa on aina sallittua puhua. Toisaalta liikennevaloissa tapahtuva hetkellinen pysähtyminen ei oikeuta puhumaan puhelimeen käsiä käyttäen. On kuitenkin aina syytä muistaa, että nappikuulokkeiden tai muiden lisälaitteiden käytöstä ei saa aiheutua ajamiselle haittaa.

Kommentit (0)
13.09.201414:59
79800
3

Saku päätti varmistaa asian vielä Esko Riihelelältä:

http://www.iltalehti.fi/autot/2014091318660370_ae.shtml

Kommentit (0)

Vastauksesi