Kysymys Organ No Egg kananmunan korvikkeesta, jota käytetään allergisten...

Kysymys Organ No Egg kananmunan korvikkeesta, jota käytetään allergisten...

Kysymys Organ No Egg kananmunan korvikkeesta, jota käytetään allergisten leivonnasa, myös vegetaristit.. Kuinka sitä käytetään, jauhoihin sekoittamalla vai nesteeseen sekoittamalla, vatkaamalla vaahdoksi. Kaytetäänkö ruuanlaitossa toisin kuin leivonnassa.? Esim. Kakkupohja, kuivakakku, piirakkataikina, pikkuleivät, munamaito, muutamia vaihtoehtoja. Miten se vaikuttaa taikinaan, sitovana, kiinteyttävänä, vai mikä tehtävä?? Vaikuttaako samoin kuin muna? Kiitos, jo etukäteen.
Olen saanut osoitteen tyytyväiseltä edelliseltä kyselijältä. Tätä tosiaan tarvitaan!

Vastaus

Ekolon sivuilta löytyi seuraava "käyttöohje: Yhtä munaa vastaa yksi teelusikallinen Orgran NO EGG munankorviketta sekoitettuna kahteen ruokalusikalliseen vettä. Korvaa munanvalkuainen yhdellä kukkurallisella teelusikallisella munankorviketta sekoitettuna yhteen ruokalusikalliseen vettä (jos reseptissä käsketään vatkaamaan munat kovaksi vaahdoksi sekoita veteen Orgran NO EGG munankorviketta kunnes saat kovaa vaahtoa). Muita nesteitä kuten maitoa, hedelmämehuja ja vihannesmehuja voi käyttää veden tilalla."
http://www.ekolo.net/show.php?page=noegg

Toisaalla kerrotaan, että tuote on kehitetty sitomaan ja suurustamaan samaan tapaan kuin kananmuna. Tuotetta voi
käyttää mm. kekseihin, pannukakkuun, kakkuihin ja vohveleihin.
http://www.allermiina.fi/shop/product_details.php?p=490

Yksityiskohtaisia ohjeita siitä miten kyseinen tuote "toimii" eri ruokalajien tai leivonnaisten valmistuksessa en löytänyt. Kannattaisi varmaan kysyä asiasta kaupoista, jotka ovat erikoistuneet esimerkiksi vegaaneille tarkoitettuihin tuotteisiin.

Vegaanin kasviskeittokirjassa, Like, 2001, tuotetta ei mainita, mutta siinä lukuisia muita vinkkejä siitä, miten kananmunan voi leivonnassa ja ruoanlaitossa korvata.
Myös Allergia- ja astmaliiton sivuilla on ohjeita korvaavien tuotteiden käytöstä:
http://www.allergia.com/index.phtml?s=712
Katso myös:
http://www.elisanet.fi/puutteenpera/muna.html

Oheisella englanninkielisellä sivulla on muutamia reseptejä, joissa on käytetty Orgran No Egg -tuotetta:
http://www.orgran.com/recipes/no-egg-recipes.html

Kommentit (0)

Vastauksesi