Kysymys 1940-luvun sukkanauhasukista

Kysymys 1940-luvun sukkanauhasukista

Hei! Minkälaiset olivat tyypilliset 1940-luvun sukkanauhasukat? Olivatko ne saumalliset (eng. "seamed stockings") vai ilman saumaa? Mikäli oli kumpiakin, kummat olivat yleisemmät? Kiitos!

Vastaus

1900-luvun alussa silkkiset sukat olivat olennainen osa naisten pukeutumista. Jalkojen verhoamatta jättämistä ei katsottu hyvällä lukuunottamatta uimarannalle menoa.1940-luku muodostui vedenjakajaksi sukkanauhasukkien käytön historiassa. Vuosikymmentä väritti toinen maailmansota sekä sen edesauttama teknologinen kehitys. Poikkeuksellisessa tilanteessa säännösteltiin elintarvikkeiden lisäksi myös esimerkiksi sukkatuotteita. Materiaaleista esimerkiksi silkkiä ja nylonia tarvittiin sotateollisuudessa, joka valmisti niistä mm. laskuvarjoja ja telttoja. Sukkien kysynnän ylittäessä niiden tarjonnan sukkatuotteiden hinnat nousivat, mikä teki niistä ylellisyystuotteen. Sukkia säästeltiin tärkeisiin tilaisuuksiin, mikä vähensi niiden käyttöä. Toisaalta jalkojen meikkaaminen yleistyi. Tarkoituksena oli saada paljaat jalat näyttämään siltä, että niitä verhosivat takasaumalliset sukkahousut.

1940-luvulla naisten sukat ulottuivat reiden puoliväliin ja ne yhdistettiin kiinnikkeillä korsettiin tai sukkanauhavyöhön. Uusien sukkamateriaalien kuten nylonin ja viskoosin käyttö yleistyi, mikä teki sukista aiempaa venyvämmät ja usein myös kestävämmät. Uudenlaiset sukat eivät toisaalta kiiltäneet samalla tapaa kuin niitä edeltäneet silkkisukat. Sukat olivat aiempaa ohuemmat, mikä lisäsi niiden käyttömukavuutta. Niiden väri muistutti useimmiten päivettyneen ihon sävyä.  

1940-luvun sukkien takaosassa oli saumat. Vaikka saumattomat sukat keksittiin jo 1940-luvun lopulla, niiden käyttö yleistyi kuitenkin vasta 1960-luvulla. Lisätietoa 1940-luvun sukkatuotteista on tarjolla oheisen englanninkielisen linkin takana.       

    

Kommentit (0)

Vastauksesi