Kysymyksiä venäläisestä kodista

Kysymyksiä venäläisestä kodista

1. Joissain venäläisissä kodissa näyttäisi olevan sohvan tai sängyn taustalla seinällä aivan kuin itämäisen näköinen matto. Onko se todella matto ja miksi se on seinällä? 2. Kuvissa olen monesti nähnyt pienen kapeahkon keittiön, toisella seinällä on tiskipöytä ja hella, Toisella seinällä pieni ruokapöytä jonka ympärillä on tuolit kolmelle henkilölle. Onko tämän tyyppisellä keittiöllä,/ asunnolla jokin oma nimitys? Ja milloin tämäntyyppiset kerrostaloasunnot on tulleet "muotiin"?

Vastaus

Venäläistä elämää ja yhteiskuntaa lähempää nähnyt kollega kertoi, että seinälle ripustettu matto oli sisustusmuotia Neuvostoliiton aikoina. Sillä oli statusarvoakin, sillä villamatto oli kallis ja kertoi omistajan vauraudesta. Lisäksi matto oli tärkeä äänen ja lämmön eristäjä.

Neuvostoliitossa rakennettiin 1950- ja 60-luvuilla nopeasti ja halvalla. Tuona aikana rakennettujen kerrostaloasuntojen pienillä keittiöillä ei ole nimeä, mutta itse kerrostalot saivat Neuvostoliiton tuolloisen johtajan Nikita Hruštšovin mukaan nimen hruštšovka. Asumisväljyys niissä oli 10 neliötä henkeä kohden. Keittiöön ei neliöitä tuhlattu.

Kommentit (0)

Vastauksesi