Kysymykseni on mikä on raiskaus tai seksuaalinen hyväksikäyttö?

Kysymykseni on mikä on raiskaus tai seksuaalinen hyväksikäyttö?

Kysymykseni on mikä on raiskaus tai seksuaalinen hyväksikäyttö? Jos ei käytetä fyysistä voimaa ja kummatkin on aikuisia. Mistä voi tietää haluaako toinen jos hän ei sano mitään ja suostuu kaikkeen? Mutta kuitenkin myöhemmin valittaa että on seksuaallisesti hyväksikäytetty. http://www.iltalehti.fi/viihde/2012092816131992_vi.shtml

Jos ei sano ei (tai vastaavaa) ja antaa tehdä kaiken yrittämättä mitenkään pistee hanttiin niin miten voi olla hyväksikäyttö?

Vastaus

Kiitos kysymyksestä.

Näin aluksi muistutan, ettei meillä ole lainopillista pätevyyttä. Eli jos haluat pitävät määritelmät raiskauksen, hyväksikäytön ja suostumuksellisen seksin välille, kannattaa sinun mennä lainoppineen puheille. Hyväksikäyttö on muuten eri asia kuin seksiin pakottaminen.

Vastaankin tässä lähinnä kysymyksesi loppuosaan. Kuten henkilö,johon viittasit, sanoi itsekin, hänestä tuntui, ettei hänellä ole OIKEUTTA kieltäytyä. Näin saattaa käydä varsinkin silloin jos kyseessä on tuttu ja läheinen ihminen. Tilanteessa voi myös mennä niin pelosta lukkoon, ettei osaa / uskalla protestoida. Uhri voi myös olla tajuton, alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alainen, eikä pysty ilmaisemaan tahtoaan. Tekeekö se teosta vähemmän rangaistavan? Tärkeintä tässä on uhrin oma tunne siitä, onko tullut raiskatuksi / hyväksikäytetyksi. Toisen seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkaus on aina rikos.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Raiskaus
http://www.laki24.fi/riri-rikokset-seksuaalirikokset-seksuaalinen_hyvaks...

Kommentit (0)

Vastauksesi