kysymykseni kuuluu onko suomalaisella mahdollisuutta päästä yhdysvaltain...

kysymykseni kuuluu onko suomalaisella mahdollisuutta päästä yhdysvaltain...

Hei! kysymykseni kuuluu onko suomalaisella mahdollisuutta päästä yhdysvaltain armeijaan?jos on miten?

4 vastausta

Henkilö, joka ei ole Yhdysvaltain kansalainen voi liittyä armeijaan. Liittovaltion laki kuitenkin estää ei-kansalaisen pääsyn upseeriksi tai toimiupseeriksi (ylikersantti-vänrikki). Jotta suomalainen voisi värväytyä USA:n armeijaan, hänellä täytyy olla green card ja hänen täytyy asua Yhdysvalloissa pysyvästi. Armeija ei voi avustaa siirtolaisuusprosessissa, vaan maahan täytyy muuttaa normaaleja siirtolaiskiintiöitä ja -menettelytapoja noudattaen. http://usmilitary.about.com/library/milinfo/faq/blnoncitizen.htm

Green card- arpajaisiin (DV-2006) voi osallistua seuraavan kerran loppuvuodesta 2004 http://travel.state.gov/dv2005.html

Kommentit (0)
30.01.201713:45
28571
47

Suomalaismiesten ryhmä aloitti sotilasuran Yhdysvalloissa toisen maailmansodan jälkeen. Tästä ryhmästä käytetään nimitystä Marttisen miehet. Ryhmä sai nimensä eversti Alpo Marttisen mukaan ja tähän ryhmään kuului esimerkiksi myös Olavi Alakulppi. Suomen televisiossa esitettiin 8. joulukuuta 2003 heistä kertova dokumenttielokuva nimeltä Marttisen miehet, jonka on ohjannut Ilmo von Bell.

 

Helsingin Sanomat 13. 9. 1990. sivu A 4.

Helsingin Sanomat 8. 12. 2003, sivu D 12.

Kommentit (0)
13.02.201711:13
30250
23

Suomalainen Hanna Parikka valmistui West Pointin sotilasakatemiasta 1996. Haastattelun mukaan ei halunnut jäädä vakinaiseen palvelukseen, koska se olisi edellyttänyt kansalaisuusprosessia.

Parikka oli tiettävästi ainoa suomalainen ja aikansa ainoa ulkomaalainen naiskadetti.

West Pointin ensimmäinen suomalaissyntyinen kadetti oli Vesa Alakulppi, Mannerheim-ristin ritari ja asekätkijä Olavi Alakulpin poika, joka sittemmin kaatui Vietnamissa. Sekä isä että poika Alakulppi olivat Yhdysvaltain kansalaisia.

Kommentit (0)
16.03.201712:17
30250
10

Lisää vanhoja uutisia:

Suomalainen Päivi Lester oli joutua Irakiin 2008.

Kyseessä on Suomen kansalainen, naimisissa amerikkalaisen miehen kanssa, palvellut ei-kansalaisena Yhdysvaltain armeijassa.

Jutussa mainitaan USA:n tarjoamat hyvät edut. Osa niistä on myös ulkomaalaisen tavoitettavissa.

Moni amerikkalainen on kouluttautunut ammattiinsa valtion kustannuksella. Jotkut ovat selvinneet sen jälkeen siviilielämään joutumatta mukaan sotiin, jotkut eivät. Monet käyttävät tätä tilaisuutta, koska yliopistokoulutus USA.ssa kuuluu olevan tolkuttoman hintainen.

Juha Paljarven tarina on erilainen. Voisiko sanoa "en finne igen".

Kommentit (0)

Vastauksesi