Kysymykseni koskee tullia

Kysymykseni koskee tullia

Hei! Ihan mielenkiinnosta asiaa kysyn. Kun olen katsellut paljon esim. Australian tullin toimintaa koskevaa sarjaa missä he tutkivat että mm. huumeita ei mene rajanyli. Tätä tekemällä he mm. hajottavat ihmisten tavaroita. Miten tälläiseen suhtaudutaan Suomessa? Jos vaikka läpivalaisussa on joku "epäilyttävä" tavara sitten se hajotetaan eikä siellä olekkaan mitään? Korvataanko se? Mitä jos se on jonkun henkilökohtainen esine jota ei voi rahassa mitata? Kaikista eniten ihmetyttää tuo tavaroiden läpivalaisu. Mitä jos siellä on jotain tavaraa missä on esim. lyijyä? Eihän he edes näe sinne. Vai hajottaako ne automaattisesti kaiken mihin ne ei näe sisään?

2 vastausta

Tullilaissa sanotaan seuraavasti: Henkilöön kohdistuva etsintä on suoritettava hienotunteisesti ja siten, ettei siitä aiheudu tarpeetonta haittaa tai vahinkoa tarkastettavalle henkilölle tai vahinkoa hänen yllään tai mukanaan olevalle omaisuudelle. 

Emme varsinaisesti ota kantaa lakikysymyksiin, koska emme ole lakimiehiä, mutta kyse on tilannearviosta lain puitteissa. Jos tavaran tarkastaminen vaatii jostain syystä voimaa eikä sen omistaja ole yhteistyöhaluinen, niin silloin vahinkoa voi syntyä.

Kommentit (0)
16.08.201610:10
2151
27

Tämäkin ohjelma on eräs tosi-tv:n lajityyppi. Ohjelman on käsikirjoitettu - jos ei kokonaan, niin ainakin osin. Eli se mitä ruudussa nähdään ei välttämättä ole totta. Oikeasti tullin toimintaa olisi todella tylsä seurata, niinpä sinne ripotellaan sekaan esim. "epäilyttävän tavaran hajottamisia".

Lyijy matkatavaroissa tuskin tuottanee ongelmia. Luonnollisesti televisiossa ei näytetä mitä kaikkia menetelmiä ja tekniikoita tullilla on käytössä.

Kommentit (0)

Vastauksesi