kysyisin oravista.....niitähän näkee paljon ja ovat ihania... mutta missä...

kysyisin oravista.....niitähän näkee paljon ja ovat ihania... mutta missä...

kysyisin oravista.....niitähän näkee paljon ja ovat ihania... mutta missä poikaset ovat? mihin orava tekee pesän ja pysyvätkö orava vauvat pitkään pesän suojissa? mitä tehdä jos sattuu näkemään oravan pennun?

Vastaus

Orava tekee pesänsä korkealle puuhun. Myös linnunpöntöt kelpaavat tarkoitukseen, ja voipa pesä olla rakennuksessakin. Poikaset ovat syntyessään 6 cm pitkiä ja painavat vain 7-8 g. Aluksi ne ovat karvattomia ja sokeita. Silmät avautuvat vasta kun poikaset ovat melkein kuukauden ikäisiä.

Puolentoista kuukauden vanhoina poikaset lähtevät pesästä. Ne ovat aikuista oravaa pienempiä, ja häntä on ohut, ruotomainen. Vaikka poikaset syntyisivät talvella, niillä on kesäpuku (vatsapuoli vaalea, selkäpuoli ruskea). Orava on täyskasvuinen viiden kuukauden ikäisenä.
Näin kertoo kirja Suomen eläimet 1 (Weilin+Göös 1983)

Verkosta löytyi kiva oravasivu, joka sisältää tietoa kesä- ja talvipesistä ja poikasista: http://www.tunturisusi.com/orava/
Kuvia orvoiksi jääneistä oravanpoikasista: http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/28o84+raili-orvot-oravanpoikaset.html (Napsauta Katso diaesitys -linkkiä!)

Jos näkee oravanpoikasen, sitä kannattaa ihastella matkan päästä, mikäli se näyttää voivan hyvin. Luonnossa oravat siirtävät poikasensa muualle, jos pesää häiritään. Emo kantaa yhden poikasen kerrallaan suussaan.

Muutama linkki sivuille, joilla neuvotaan, mitä tehdä, jos oravanpoikanen on varmasti orpo:
http://www.resy.fi/artikkelit/josloydatluonnostarusakonorvansiilinpoikas...
http://www.hesy.fi/luonnonvaraiset.htm
http://www.korkeasaari.fi/suomi/elainsuojelu/hoito-ohjeita.html

Kommentit (0)

Vastauksesi