Kysyin jo aikaisemmin tätä samaa kysymystä, mutta silloin en saanut tyydyttävää...

Kysyin jo aikaisemmin tätä samaa kysymystä, mutta silloin en saanut tyydyttävää...

Kysyin jo aikaisemmin tätä samaa kysymystä, mutta silloin en saanut tyydyttävää vastausta. Kysyisinkin nyt (toivottavasti ymmärrettävämmin kuin aiemmin:

Elokuvassa "Rovaniemen markkinoilla" vuodelta 1951 kolme kaveria löysivät kultaa, kukin sen aikuista rahaa arvoltaan puoli milliä. Paljonko tuon kultamäärän arvo olisi tämän päivän kullan hinnan mukaan?

Nyt ei riittäisi enää vastaukseski sen aikuisen rahan arvon muuttamiseksi kertoimella nykyiseksi. Kullan hintahan on noussut siitä ajasta ilmeisesti varsin huomattavasti.

Vastaus

Unssi kultaa maksoi v. 1951 34,72 USD. Dollarin vaihtokurssi oli tuolloin 230 mk eli kultaunssin arvo oli noin 8000 markkaa. 500 000 mk olisi siis saanut 62,50 unssista kultaa. Tämä merkitsisi siis 1,77 kg kultamurikkaa. Sen arvo nyt olisi vaajat 72 800 euroa. Yhteensä miekkoset siis löysivät 5,3 kg kultaa ja saisivat siitä nykypäivänä lähes 2,2 miljoonaa euroa.

Aiemman vastauksen keskusteluosiossa eräs lukijamme oli laskeskellutkin tätä: http://igs.kirjastot.fi/fi-FI/iGS/kysymykset/kysymys.aspx?ID=97ba4629-9e...

Ohessa vielä lähteet joiden perusteella luvut on saatu:

Kullan hinta v. 1951
http://www.nma.org/pdf/gold/his_gold_prices.pdf

Dollarin kurssi v. 1951 (v.1963 rahauudistusta ei ole huomioitu taulukossa)
http://fx.sauder.ubc.ca/etc/USDpages.pdf

Kullan hinta nyt
http://www.kullanhinta.com/

Kommentit (0)

Vastauksesi