Kyselin taannoin teiltä mitä klassikkoromaania näyttelijä Matti Pellonpää luki...

Kyselin taannoin teiltä mitä klassikkoromaania näyttelijä Matti Pellonpää luki...

Kyselin taannoin teiltä mitä klassikkoromaania näyttelijä Matti Pellonpää luki elokuvassa Varjoja Paratiisissa kohtauksessa, jossa Nikander on englanninkielen kurssilla kielistudiossa. Itse olen lukenut saman kirjan vaan en saa millään opilla päähäni mikä ihmeen kirja se olikaan! Samoin tiedustin mitä Markku Pölösen Kuningasjätkä-elokuvassa Toipia näyttelevä Simo Kontio lukee. Onko kyseesä teos nimeltä Miesten meri? Ei niille Kaurismäelle ja Pölöselle tietysti passaa mennä soittelemaan...mutta kukahan tietäisi vastauksen?

Vastaus

Otimme yhteyttä Aki Kaurismäen Sputnik-tuotantoyhtiöön ja Fennada Filmiin, jonka tuotantoa on Pölösen Kuningasjätkä. Aki Kaurismäki ei muistanut itsekään enää tarkkaan mistä kirjasta Nikander luki nauhalle kielistudiossa. Arveli, että kyseessä voisi olla Hemingwayn Kilimandsaron lumet. Fennada Filmistä emme saaneet vastausta.

Kuningasjätkässä pääosaa esittänyt Simo Kontio ei myöskään muistanut mikä tuo elokuvan kirja oli. Hän oli n. 13-vuotias kuvausten aikaan ja suurin piirtein yhtä kauan on elokuvan valmistumisesta aikaa. Kirja saattoi olla Thor Heyerdahlin Kon-Tiki. Elokuvia katsoessakaan ei noiden kirjojen nimet selviä. Topi ei elokuvassa itse lukenut kertaakaan tuota kirjaa. Topin isä luki siitä katkelman iltasaduksi ja seuraavan kerran kirja näkyi kuvassa mättäällä, jolle Topi oli polvistunut lukemaan rukouksen.

Kommentit (0)

Vastauksesi