Kuuluuko kahvi kosher-ruokavalioon?

Kuuluuko kahvi kosher-ruokavalioon?

Vastaus

Kosher-säännöstön pääperiaatteet liittyvät lihaan Toisaalta on eläimiä, joita ihmisen ei tule syödä. Näihin kuuluvat peto- ja villieläimet sekä siat. Tämän lisäksi minkään eläimen verta ei syödä. Toisaalta säädökset opettavat, että lihaa ja maitoa ei saa sekoittaa kesketään. Siis sallittuakaan lihaa ei syödä samalla aterialla maitotuotteiden kanssa. 
Kahvi itsessään on kasvistuoteeivätkä kosher-säädökset sinänsä rajoita niiden käyttöä. Kahvinpavut itsessään ovat siis sekä sallittua että sekä lihan että maidon kanssa nautittavaksi sopivaa. Niille, jotka noudattavat tarkasti kaikkia juutalaisia ruokasääntöjä (kashrut), on tarjolla erityistä kosher-kahvia. Se tarkoittaa, että kahvinvalmistuksessa kahviin ei ole lisätty mitään kemikaaleja tai aromeja.  Kosher-kahvin valmistus on myös rabbin tarkastamaa ja hyväksymää. Tarkastuksessa varmistetaan, että kahvin valmistus- ja pakkausprosessin aikana se ei joudu tekemisiin minkään tuotteen kanssa, joka ei ole kosher.

Kommentit (0)

Vastauksesi