Kuulin kuoron esittävän kirkossa erään joululaulun, jonka nimen haluaisin nyt selvittää...

Kuulin kuoron esittävän kirkossa erään joululaulun, jonka nimen haluaisin nyt selvittää...

Kuulin kuoron esittävän kirkossa erään joululaulun, jonka nimen haluaisin nyt selvittää... En enää muista siitä paljonkaan, mutta kertosäkeessä laulettiin jotain tähän suuntaan: "Saa enkeli taas lentää kotiin taivaaseen..." Laulussa mainittiin kai jouluaamu, huurre puiden oksilla ja taivaalla loistava tähti (tai sitten ei...). Aika niukat tuntomerkit ehkä, mutta olisi ihanaa löytää tuo kappale jostain! Googlesta ei ainakaan äkkiseltään löytynyt mitään...

Piparintuoksuiset kiitokset kirjaston tontuille, jos edes yritätte auttaa pulman ratkaisussa! :)

Vastaus

Kyseessä on laulu nimeltä ”Hiutaleet maahan leijailee”, jonka on sanoittanut Jukka Itkonen ja säveltänyt Esa-Markku Juutilainen. Sanat löytyvät Juutilaisen laatimasta kirjasta ”Lukion musa 2: Suomi: moniääninen Suomi” (WSOY, 2006). Saatavuuden HelMet-kirjastoista voi tarkistaa osoitteesta http://www.helmet.fi, ja sieltä löytyy kappale myös levytettynä, kun etsii vapaalla sanahaulla laulun nimellä.

Tosin eipä tarvitse edes kirjastoon asti mennä saadakseen sanat, sillä ne ovat ilmestyneet tekijöiden luvalla liitteenä Tiina Hiltusen pedagogisessa opinnäytetyössä ”Nuotit nurkkaan: kuulonvarainen musisointi osaksi soittotuntia” (Jyväskylän ammattikorkeakoulu, 2007), joka on luettavissa osoitteesta https://oa.doria.fi/bitstream/handle/10024/33640/jamk_1199706251_8.pdf. Tutkielma on pdf-muodossa, joten sen lukemiseen tarvitaan Adobe Acrobat Reader tai vastaava pdf-tiedostoja lukeva ohjelma. Sanat ovat tutkielman viimeisellä sivulla, ja mukana ovat myös laulun kanteleelle sovitetut nuotit.

Mukavia jouluhetkiä kauniin kappaleen parissa!

Kommentit (0)

Vastauksesi