Kursorin liikkeet?

Kursorin liikkeet?

Hiirellä tai muutoin sormituntumalla liikuttelemalla kursori vaeltaa näytöllä.Kuinka tämän voit selvittää suomeksi ja yksinkertaisesti.Että tämä on mahdollista? Toiseksi,miksi kursorin kohde vaihtuu nuolesta ikään kuin kämmenen kuvaksi jossain kohdin??

2 vastausta

Aikoinaan jos vanhemman mallisen pallohiiren avasi puhdistusta varten, huomasi hiiren sisältävän kaksi pyörivää muoviakselia. Kun hiirtä liikutti, pallo pyöritti akseleita, jotka olivat pysty-, sekä leveyssuunnassa. Näiden koordinaattipyörien, joiden liikkeet rekisteröityvät valodiodin ja -anturin avulla, tietokoneeseen menevä liikedata välitettiin ruudulla näkyvälle hiiren kursorille. Nykyään palloja ei tavallisissa hiirissä enää ole, ja homman hoitaa optinen sensori, joka käytännössä tarkkailee liikettä tietyllä tarkkuudella, hiirestä riippuen. Käytännössä optiset hiiret toimivat kuten yksinkertaistetut kamerat. Hiiren sensori kerää/lähettää dataa hiiren liikkeistä alustaan heijastettavan valonsäteen, sekä sen takaisinheijastuman avulla.
Kun googletin tähän lisätietoa hakeakseni "miten hiiri toimii?" tuli vastaan pidemmän selvityksen aiheesta tarjoava wikipedia-artikkeli, jonka linkkaan tähän alle.

Kommentit (0)
12.03.201914:16
80725
25

Nuolen vaihtuminen joksikin muuksi symboliksi johtuu siitä, että sillä kohtaa voi tehdä jotain muuta kuin osoittaa, esim tarttua johonkin reunaan ja vetää sitä kauemmaksi. Rippuu siis mikä ohjelma on käynnissä, siellä kursorin alla. Esim tässä Kysy-ohjelmassa kursori muuttuu pystyviivaksi jossa on väkäset päässä silloin kun ollaan tekstinsyöttökentän päällä tai etusormi ojossa olevaksi kädeksi kun olet jonkun menuvalintatekstin päällä. Kämmenen kuva ehkä tarkoittaa tarttumista ja siirtämistä. Siis jo pidät hiiren nappia pohjassa kun on kämmenenkuva kursorina, voit siirtää alla olevaa kohdetta.

Kommentit (1)
Kiitos täydennyksestä, vastauksen osa kursorin muuttumisesta haihtui täysin mielestä j... Kiitos täydennyksestä, vastauksen osa kursorin muuttumisesta haihtui täysin mielestä ja silmistä.
12.3.2019 15:05 Helsingin kaupunginkirjasto 0

Vastauksesi