kuolleesta kaupunkirusakosta ilmoittamisesta (jonnekin)?

kuolleesta kaupunkirusakosta ilmoittamisesta (jonnekin)?

Jos/kun näkee kuolleen rusakon kaupunkialueella (esimerkkikuva lokakuulta 2018), ei metsässä, näkyvällä paikalla, tyypillisesti varmaan auton yliajaman, ihmisen toiminnan takia kuolleen, tuleeko/voiko siitä ilmoittaa kunnalle jonnekin vai annetaanko vain luonnon tehdä tehtävänsä, kuten variksien syödä nisäkäs ja luut nahkoineen jäävät sitten siksi aikaa sinne minne jäävätkin?

Kuvat: 
2 vastausta

Maaseudun tulevaisuudessa 05.09.2017 julkaistussa artikkelissa poliisi toteaa, että jos tielle jäänyt eläin voi olla haitaksi liikenteelle, tulisi se poistaa, jos sen voi tehdä sen turvallisesti. "Kuolleesta riistaeläimestä ahmasta, ilveksestä, karhusta, saukosta tai sudesta tulee ilmoittaa Suomen riistakeskukselle, joka selvittää, ottaako riistatutkimusta tekevä tutkimuslaitos raadon tutkittavaksi."

Jänikset ja supikoirat eivät useinkaan ole vaaraksi liikenteelle ja luonto tekee tehtävänsä.

Kommentit (0)
12.10.201816:28
15614
19

Luonto hoitaa hyvinkin nopeasti. Olen joskus nähnyt aamulla töihin mennessä kerrostalojen välisellä lyhyeksi kynityllä ruoholla kanin tai jäniksen luurangon, jossa oli punaisia läiskiä jäljellä yön syömingeistä. Edellisenä iltana sitä ei siinä vielä ollut, mutta aamulla oli jäljellä luiden lisäksi vain käpälät ja korvat karvoineen. Olisipa kiva tietää kuinka monta eläinlajia työhön on mahtanut osallistua.

Kommentit (0)

Vastauksesi