Kuolema

Kuolema

Mistä ihminen löytää levollisuuden silloin, kun kuolema on lähellä? Tarkoitan vanhuksia ja kuolemansairaita, jotka tietävät kuolevansa, mahdollisesti jopa melko pian. Itse olisin kauhuissani, tosin kuolema ei ole lähelläkään (koputan puuta). En myöskään luottaisi kuoleman jälkeiseen elämään, koska en ole uskovainen ja oletan, etteivät monet kuolevatkaan. Onko tähän jokin fysiologinen tai psykologinen selitys?

3 vastausta

Kuoleman kohtaamisen tapahtumaan vaikuttavat sekä fysiologiset ett psykologiset seikat. Ihmiset kohtaavat kuolemansa hyvin eri tavalla.

Henkisesti hyvin vahva ihminen voi olla sujut elämisensä kanssa ja tehnyt tilinteon elämästään, mikä siinä on ollut tärkeää.

Yleensä ihminen on fysiologisesti niin heikossa kunnossa elintoimintojen heiketessä, että mikä tahansa tuntuu paremmalta kuin

nykyisen elämisen jatkaminen. Jotkut kapinoivat loppuun saakka.

Meissä suomalaisissa asuu syvällä luterilaisen uskon taivasusko. Me haluamme uskoa johonkin loppuun saakka. Uskomisessahan ei ole

kyse tiedosta, vaan puhtaasti uskosta.

Kommentit (0)
02.02.201712:47
122
92

Minä hyväksyn kaikki ihmiset jotka palvelevat hyvää. Ei tule miettiä ihmisen uskontoa vaan sitä palveleeko hän pahaa vaiko hyvää. Joka uskonnossa on sekä hyvän että pahan palvelijoita. Monet palvelevat jopa rahaa. Minä en palvele rahaa vaan Jumalaa ja tarkoituksena on jakaa maailmaan rakkautta. Myös pahan palvelijoita voi opettaa tulemaan hyväksi. Joka kykenee hyväksymään erilaisuuden, auttaa vähempiosaisia ja uskoo jumalaan, hänellä ei ole pelättävää kuoleman suhteen. Kova elämä on ihmiselle opetukseksi. Jos ei hän opi jatkuu oppiminen seuraavassa elämässä. Jokaisella ihmisellä on suojelusenkeleitä jotka ohjaavat häntä elämän aikana. Jos ihminen ei itse pyydä apua ei apua myös tule myös saamaankaan.Tulisi oppia elämän virheistään. Minä olen valaistunut mutta toistaiseksi joudun vielä opiskelemaan lisää tässä lihallisessa temppelissä. Meditoinilla voitte auttaa kehonne värähtelyn tasoa nousemaan korkeammalle tasolle. Joskus olen " vahingossa " meditoinut koko yön. Siis ei sitä kuolemaa tarvitse pelätä jos henkisesti on miettinyt asiansa kuntoon ja sovittanut hyvillä teoillaan aikaisemmat syntinsä. Sitä voisi kutsua syntien kumittamiseksi. Ei siis muuta kuin hyviä tekoja tekemään urakalla ! Tulee auttaa muita ihmisiä ilmaiseksi eikä pyytää avustaan palkkiota ! Siten saattaa punaiset miinusmerkit poistua ennen tuomiopäivää ! Rikkaat voivat jakaa rahansa köyhille ettei Robin Hoodin tarvitse tehdä sitä urakkaa. Ei taivaaseen voi ostaa pääsylippua vaan se tulee ansaita. 

 

Kommentit (0)
30.01.201709:56
122
30

Kuolemaa ei tarvitse pelätä jos uskoo Jumalaan. Kehon kuoleman jälkeen sielu jatkaa kulkuaan ikuisesti.

Älä koskaan rakastu toisen ihmisen kehoon vaan rakastu sieluun. Keho on vain ihmisen väliaikainen 

oppimispaikka maan päällä.

Kommentit (2)
Buddismi ainakin takaa kuolemattomuuden koska jokainen syntyy uudesti sen mukaan kuinka on... Buddismi ainakin takaa kuolemattomuuden koska jokainen syntyy uudesti sen mukaan kuinka on elänyt edellisen elämän. Jos huonosti niin seuraavan elämän voi joutua viettämään vaikka rottana. Hieno järjestelmä.
30.1.2017 14:37 Jouko Markkula 7738
J.M: Kuinka monen rotan olet nähnyt yrittävän elää "parempaa" elämää voidakseen ma... J.M: Kuinka monen rotan olet nähnyt yrittävän elää "parempaa" elämää voidakseen mahdollisesti syntyä uudelleen ihmisenä, joka tässä(kin) järjestelmässä on luonnollisesti huipulla?
2.2.2017 12:58 Mika Suominen 21443

Vastauksesi