Kuninkaalliset pelikaanit ja muut otukset Lontoossa

Kuninkaalliset pelikaanit ja muut otukset Lontoossa

Knallin ja sateenvarjon jaksossa 55 - Perheetön pelikaani, puhutaan kahdesta Westminsterin pelikaanista, jotka ovat jotenkin kuningattaren erityisessä suojeluksessa, ja on jopa kuninkaallinen pelikaanien laskija, joka päivittäin laskee nämä linnut ja ilmoittaa lukumäärän itse kuningattarelle. Kuninkaallisilla on kai paljon omituisempiakin tapoja ja perinteitä ja melkeinpä tositarinaksi tämän aina uskoinkin, kunnes pari kuukautta sitten ensimmäistä kertaa Lontoossa vieraillessani vastaan tallustikin aivan Buckinghamin palatsin viereisessä St James's Parkissa kolme pelikaania! Olivatko nämä jotenkin erityisiä lintuja, tapasinko kuninkaallisia? Vapaasti ne siellä vaelsivat, ja olisivat voineet karata autotiellekin, tai joutua turistien "uhriksi". Toinen kysymys liittyy myös lintuihin, mistä lienevät peräisin Hyde Parkissa, tai itse näin ne Kensington Parkissa, vapaana lentelevät vihreät papukaijat, tai undulaatit? Lopuksi vielä ihmettelen Buckinghamin palatsin vahdinvaihdon kärjessä kulkevaa harmaata, suurta koiraa. Mikä ja kenen koira se on, mikä sen tarina on ja .. no, kaippa sillä on hyvät olot jossakin?

Vastaus

Kysy.fi-toimitus toivoo, että yhdellä kerralla kysytään vain yhtä asiaa, ei monta kysymymystä samassa kysymyksessä. Tässäkin kysymyksessä on kokonaista kolme eri kysymystä. Tämä hankaloittaa kysymysten asiasanoitusta ja löytymistä joskus myöhemmin. Mutta vastauksiin.

Et tavannut kuninkaallisia, lienee urbaani legenda.

Tänään puistossa asuu kolme pelikaania. Gargi lahjoitettiin puistoon vuonna 1996, kun se löydettiin Southendissä sijaitsevasta puutarhasta. Nuoremmat kaksi ovat suuria valkoisia naaraita nimeltä Tiffany ja Isla. Ne lahjoitettiin Prahasta vuonna 2013; osana New Yorkin Tiffanny ja Co Foundation tukea.Toinen pelikaanin nimettiin  Tiffanyksi ja Isla-nimi valittiin julkisella äänestyksellä.

Vuonna 1995 silloisista ahdingossa eläneistä pelikaaneista keskusteltiin ylähuoneessa, viisi päivää ennen Joulua. Kaksi itäeurooppalaista pelikaania oli äskettäin saapunut puistoon, ja Lord Stoddart kyseenalaisti edellytykset, joissa linnut asuivat.300:een vuoteen St James's Parkissa ei ollut syntynyt yhtään pelikaana.

Lord Inglewood pystyi vahvistamaan, että pelikaanit eivät yleensä kykene tuottamaan hedelmöitettyjä munia, elleivät ne ole osa suurempaa laumaa, jossa on vähintään 10 lintua.

Kyseessä on parakeet-papukaijat. Villi parakeet on nyt yksi Lontoon yleisimmistä linnuista. Nämä kirkuvat, huomiota herättävät linnut on tavattu kaikissa 32 kaupunginosassa, ja jopa Square Milessa. Ne ovat valokuvauksellisia, liikkuvat nopeasti ja ovat yleensä arkoja ihmisille. Joten on ilahduttavaa löytää paikka, jossa ne ovat tarpeeksi kesyjä lentämään kädellesi.

Linnut eivät luonnollisestikaan ole kotoperäisiä Isossa-Britanniassa, mutta kukaan ei todellakaan tiedä, mistä ne ovat tulleet sinne. Joidenkin mielestä ne ovat paenneet jonkin elokuvan kuvauspaikalta tai vapautuneet vuoden 1987 suuressa myrskyssä.

Irish Guard suorittaa vahdinvaihdon Buckinghamin palatsissa. Kyseessä on rykmentin maskotti irlanninsusikoira Domhnall.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi