Kun työhakemus pyydetään lähettämään sähköpostitse, kumpi seuraavista...

Kun työhakemus pyydetään lähettämään sähköpostitse, kumpi seuraavista...

Hei!

Kun työhakemus pyydetään lähettämään sähköpostitse, kumpi seuraavista käytännöistä on suositeltavampi: kirjoittaa hakemusteksti sähköpostin viestikenttään ja CV liitteeksi, vai lähettää sekä hakemus että CV erillisinä liitteinä? Ja mikä on suositetavin liitetiedostomuoto tässä yhteydessä? Myös, jos hakemuksen lähettää liitteenä, mitä siinä tapauksessa kannattaa kirjoittaa sähköpostin viestikenttään?

Olen yrittänyt löytää vastausta näihin kysymyksiin netistä, mutta mielipiteitä tuntuu olevan yhtä monia kuin niiden antajiakin, enkä ole löytänyt "virallisempaa" ohjeistusta aiheesta.

Olisin kiitollinen pikaisesta vastauksesta, sillä olen hakemassa jokseenkin unelmieni työpaikkaan, ja haluan tehdä kaiken just eikä melkein, kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti...:)

Vastaus

Hei,

työhakemuksen muoto riippuu aika paljon siitä, millaista työtä hakee. Joillakin aloilla arvostetaan mahdollisimman yksinkertaista taulukkoa siitä mitä on tehnyt aiemmin, mutta enimmäkseen sanoisin, että työhakemukseen ja ansioluetteloon kannattaa panostaa.

En löytänyt selkeää sääntöä asiasta, mutta kun kävin pari vuotta sitten työnhakukurssin, siellä neuvottiin ehdottomasti laittamaan hakemus ja CV aina liitetiedostona. Tällöin työntarjoaja näkee viestikentästä lyhyesti mistä on kysymys ja voi sen jälkeen tulostaa tai lukea hakemuksen erikseen. Näin myös vaivalla laatimasi muotoilut säilyvät liitteissä. Olisi ikävää, jos muiden hakemukset ovat hienosti aseteltuja, kun taas sinun hakemuksesi on sähköpostista tulostettaessa muuttunut rumaksi suhruksi.

Sähköpostin otsikoksi kannattaa laittaa mikä hakemus on kyseessä, viestikenttään mistä liitteissä on kysymys. Ei kannata laverrella kovin pitkiä pätkiä vaan olla napakka. Tärkeintä on itse hakemus, jota ei ole tarkoitus referoida viestikentässä. Hakemuksia käsittelevät ihmiset ovat usein kiireisiä ja haluavat tietää asian mahdollisimman kompaktisti. Viestin päätteeksi kannattaa laittaa yhteystiedot, samoin kuin myös itse hakemukseen ja ansioluetteloon.

Kun olet varmaankin kuluttanut paljon aikaa miettien, kuinka parhaiten esität osaamisesi ja soveltuvuutesi kyseiseen työhön, ja muotoillut asiasi edustavasti, olisi kurjaa, jos hieno taittosi menisi hukkaan. Siksi kannattaa aina lähettää kaikki PDF-muodossa, jolloin asiakirjasi siirtyvät sellaisina kuin itse haluat ne nähtävän. PDF myös antaa ammattimaisen kuvan.

Linkkejä avuksi työnhakuun:

http://www.aarresaari.net/tyonhakuopas1.htm
http://www.avosto.net/a-ura/opas/index.html

Kommentit (0)

Vastauksesi