Kun soittaa kännykällä, niin tuleeko siitä varsinaisesta puhelusta mitään...

Kun soittaa kännykällä, niin tuleeko siitä varsinaisesta puhelusta mitään...

Kun soittaa kännykällä, niin tuleeko siitä varsinaisesta puhelusta mitään kuluja palveluntarjoajalle? Vaikuttaako asiaan se mikä liittymä vastapuolella on?

Vastaus
30.03.201020:03
4812
38

Esimerkiksi TeliaSonera Finland Oyj kertoo palvelunkuvauksessaan, että puhelinliittymä sisältää seuraavat asiat: yhteyden Soneran liitäntäkeskukseen, yhden puhelinnumeron, liittymän määritykset keskuksessa ja liittymän valvonnan ja ylläpidon. Täten yksi erillinen puhelu ei varsinaisesti synnytä puhelinpalveluntarjoajille kuluja, koska valtaosa kuluista kuten puhelinverkko, ylläpito ja asiakastuki ovat lähtökohtaisesti kiinteitä kuluja.

Kuitenkin juuri yllä mainittuja asioita ylläpitääkseen yhtiöt perivät asiakkailtaan maksuja puheluista. Liittymän tyypistä riippuen maksu voi olla kiinteä ja taata näin tietylle ajanjaksolle yllä kuvatut palvelut tai puhelukohtainen, jolloin puhelun hinta määritellään esimerkiksi keston mukaan. Mikäli hinta on puhelukohtainen, määräytyy hinta yleensä kulujen keskiarvon mukaisesti.

Puhelut toisen yhtiön liittymään tai esimerkiksi toiseen maahan ovat yleensä kalliimpia, koska tällöin puhelinyhtiö sopii yhteistyökumppanin eli toisen verkkoalueen tarjoajan kanssa tiedonsiirron kuluista eikä voi määritellä niitä itse kulloisenkin markkinatilanteen mukaan.

Sonera Puhelinliittymä: Palvelukuvaus 1.10.2008
http://www.sonera.fi/files/Sonera.fi/Yksityisille/Puhelin%20ja%20liittym...

Viestintävirasto: Puhelinpalvelut I
http://www.viestintavirasto.fi/index/puhelin/puhelinpalvelut.html

Viestintävirasto: Puhelinpalvelut II
http://www.ficora.fi/index/palvelut/palvelutaiheittain/puhelinjalaajakai...

Kommentit (0)

Vastauksesi