Kun pilvenpiirtäjiä rakennetaan niin niissä on nostokurkia siellä ylhäällä.

Kun pilvenpiirtäjiä rakennetaan niin niissä on nostokurkia siellä ylhäällä.

En siis tarkoittanut tuollaista teleskooppimallista, vaan sellaista mikä on satoja metrejä korkean pilvenpiirtäjän huipulla. Kun se puretaan niin pilkotaanko se paloiksi ja sitten vaikka hissillä alas? Onko kertakäyttöinen nosturi vai meneekö riittävän pieniin paloihin luonnostaan? Onko mahdollista laskea osat rungon ulkopuolelta jollain väkipyörällä tai kiskoa pitkin vai miten? Siis sellainen järjestelmä, että alemmat kerrokset on jo täysin valmiiksi rakennettu ja holvissa ei ole enää reikiä, ainakaan hissikuilua suurempaa.

Vastaus

Kun pilvenpiirtäjä on valmis ja nostokurki täytyy purkaa, katolle rakennetaan yleensä nostopyörä (väkipyörä), jonka avulla nostokurkea aletaan hajottaa osiin, kuten oletitkin. Osat irrotetaan ja lasketaan maahan yksitellen erittäin pitkien kaapeleiden varassa ja palautetaan rakennusvuokraamoon tai varastoon. Ja lopuksi puretaan nostopyörä rakennuksen katolta. Purkamiseen vaikuttaa tietysti se, millaisista nostokurjista on kyse eli onko nostokurki tuettu kiinteästi rakennukseen vai toimiiko se teleskooppiperiaatteella ja minkä kokoisista elementeistä se on koottu.

Seuraavasta videosta näet, miten nostokurjen purkaminen tapahtuu.

 http://www.youtube.com/watch?v=7Jdwi5xJPpY

Alla on myös hyvä englanninkielinen artikkeli pilvenpiirtäjien rakentamisessa käytettävistä, eri metodeilla toimivista, nostokurjista.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi