Kun nenää käkiää tulee vieraita.

Kun nenää käkiää tulee vieraita.

Kun nenää käkiää tulee vieraita. Onko sillä muuten jotain merkitystä kumpaako puolta nenästä käkiää? Olen joskus kuullut, että puoli kertoo mitä sukupuolta tuleva vieras on. Mutta harmikseni en muista kuinka asia oli.

Kun vasenta puolta nenästä käkiää tuleeko nais- vai miespuolinen vieras?

2 vastausta

Jos nenän vasenta puolta käkiää eli kutittaa, uskomuksen mukaan on tulossa naisvieras – oikean puolen käkiäminen on merkki miesvieraan tulosta. Kansanuskomuksissa näyttää usein olevan niin, että vasen liittyy naiseen ja oikea mieheen. Esim. jos vasen korva soi, joku nainen ajattelee - jos oikea korva soi, on ajattelija mies. Tai jos vasenta jalkapohjaa kutittaa, niin joku nainen kaipaa - jos oikea jalkapohja kutisee, niin silloin kaipaaja on mies. Mm. nämä ennusmerkit ja monia muita uskomuksia löytyy kirjoista ”Nykymagian käsikirja” (Leea Virtanen, Tammi v. 1988 – käkiäminen sivulla 97) ja ”Pieni taikakirja: valikoima Suomen kansan taikoja ja enteitä” (toim. Marjut Hjelt, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura v. 2002). Kirjojen saatavuuden HelMet-kirjastoista voi tarkistaa täältä http://www.helmet.fi/ .

Kommentit (0)
23.03.201309:24
27941
89

Suunnilleen tähän tapaan asiaa kuvaili myös jo kauan sitten kuollut tätini. Äidinpuoleinen sukuni on kotoisin Itä-Suomesta, jossa asioiden tällä tavoin tulkitsemista pidettiin tavallisena. Joskus se saattoi pitää paikkansakin. Hauska lukea kysymystä, olin jo vuosien varrella unohtanut koko tämän ajatuksen.

- yleensäkin vasenta puolta kehosta pidetään "äiti-puolena" eli feminiininä, ja vastaavasti oikeaa puolta "isän puolena". Mitä tämä johtuu, en ole selvittänyt. Ehkä siitä, että sydän on tavallisesti vasemmalla puolella ja siten feminiinisempi, ehkä siinä on myös ajatusta aivopuoliskojen toiminnasta. Tämä ajatus löytyy toisinaan myös parantajien energeettisestä maailmasta.

Kommentit (0)

Vastauksesi