Kun mozzarellapalloja myydään suolavedessä, mihin sen nesteen voisi kotitalouden ruoanlaitossa käyttää, jossa ne pallerot uiskenetelevat?

Kun mozzarellapalloja myydään suolavedessä, mihin sen nesteen voisi kotitalouden ruoanlaitossa käyttää, jossa ne pallerot uiskenetelevat?

2 vastausta
09.12.201922:45
31576
18

Tapoja ja makuja on monta - minä en ainakaan käytä sitä enää mihinkään. Ainakin yhdessä pussissa on juuston suolapitoisuus 0.5, joka ei tietenkään ole suuri, mutta kaipa sitä on siinä nesteessäkin. Suolaa saan jo muualta ihan riittävästi ja liikaakin, sellaisista tuotteista, joista sitä ei voi ottaa pois. En käytä kaurapuuroon suolaa enkä muussakaan ruoanlaitossa, paitsi kananmuniin ja kaaliin.

En ole seurannut, miten pitkät käyttöajat pakkauksilla on, mutta nipottajaäidin tuplanipottavana tyttärenä en halua ruokiini mitään muovipussissa seissyttä nestettä..

Ehkä se, joka haluaa välttämättä käyttää sen johonkin, voi lorauttaa sen vaikka leipä- tai pannaritaikinaan. Sittenhän niihin ei tarvitse lisätä suolaa.

Kommentit (0)
10.12.201909:05
21563
15

Mozzarella nimenomaan pakataan suolaveteen (engl. "brine"), jotta se säilyisi paremmin ja pysyisi koossa palleroina. Nesteen suolapitoisuus on siis suurempi kuin juuston, ainakin pakkausvaiheessa. Jos juustoa ei käytetä kerralla, pallerot kannattaa poimia liemestä jollain puhtaalla välineellä, ei missään tapauksessa sormin.

Olen samaa mieltä Lahja Kotkan kanssa siitä että kun ruoka-aineita kuten oliivit ja mozzarella) pakataan suolaveteen, nesteen suolapitoisuus on niin suuri, että vain pikkuinen määrä siitä nesteestä sopii muun ruuan mausteeksi. Lisäksi nesteen suolapitoisuuden arviointi on niin hankalaa, että on parempi jättää se kokonaan käyttämättä ja lisätä suola sellaisesta purkista, jonka suolamäärä ei jää epäselväksi. Sitäpaitsi, jos suolavettä käytetään vasta siinä vaiheessa, kun vain vesi on jäljellä, siihen on todennäköisesti kertynyt jo aika paljon bakteereja.

Kommentit (0)

Vastauksesi