Kun merellä satuu onnettomuus ja ollaan vielä kännykän toiminta-aluella, on...

Kun merellä satuu onnettomuus ja ollaan vielä kännykän toiminta-aluella, on...

Kun merellä satuu onnettomuus ja ollaan vielä kännykän toiminta-aluella, on soitto meripelastuksen hälytysnumeroon ensimmäinen ajatus. Minua hämmästyttää, että soitto meripelastuksen hälytysnumeroon soitto maksaa:kiinteäverkko 8,21 snt/puh+2 snt/min ja matkapuhelinverkosta 8,21snt/puh + 14,90 snt/min. Soitto numeroon 112 on maksuton. Merellä hädässä olevat ovat eriarvoisessa asemassa. Mistä moinen johtuu?

Vastaus

Myös merellä voi soittaa maksuttomaan valtakunnalliseen hätänumeroon 112, josta puhelu yhdistyy ensin hätäkeskukseen ja sieltä oikeaan meripelastusyksikköön. Kokeneet vesilläliikkujat soittavat yleensä mieluummin meripelastuksen omaan hälytysnumeroon, koska puhelu yhdistyy tästä numerosta suoraan lähimpään meripelastustoimen johtokeskukseen, mutta on maksullinen.

Asiasta on käyty keskustelua sivustolla maritimeforum.fi v. 2009. Silloisen keskustelun mukaan ongelma liittyisi teleoperaattoreiden haluttomuuteen muuttaa meripelastuksen hälytysnumero maksuttomaksi. Toisaalta viestintävirasto ei ole myöntänyt meripelastuksen omalle numerolle hätänumeron statusta, joka varmistaisi numeron maksuttomuuden. Keskusteluun voi tutustua tarkemmin osoitteessa

http://www.maritimeforum.fi/index.php?topic=14460.0

muu lähde:

http://poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/B7BE586A3012DA0AC2256BC6002C815...

Kommentit (0)

Vastauksesi