Kun lentokone lentää esim. Mount Everestin yllä, niin mistä lentokorkeus lasketaan?

Kun lentokone lentää esim. Mount Everestin yllä, niin mistä lentokorkeus lasketaan?

Meren pinnasta vai vuoren pinnasta? Ei kai vuoren päältä?

Vastaus
28.11.201612:30
70848
34

Niinsanotusta keskimääräisestä merenpinnasta. "Korkeuden mittaus perustuu yleensä paine-eroihin. Ilman tiheys harventuu noustessa ylöspäin, ja tätä ulkoilman painetta verrataan tilanteesta riippuen paikalliseen ilmanpaineeseen (QNH eli keskimääräinen merenpinta tai QFE eli lentopaikka), jolloin kyse on indikoidusta korkeudesta. Käytettäessä standardipainetta puhutaan lentopinnoista. Absoluuttinen korkeus on korkeus maanpinnasta (esim. xx ft AGL). Liikenneilmailussa käytetään QNH:n mukaista paineasetusta siirtokorkeuden tai -pinnan alapuolella ja standardin ilmakehän mukaista keskimääräisen merenpinnan ilmanpainetta siirtokorkeuden yläpuolella."

"Laskuun tultaessa lennonjohtohan sanoo kyseisen kentän QNH:n jolloin korkeuden pitäisi olla suhtkot oikein kentälle tultaessa, sitten taas kun mennään matkalentokorkeuteen niin laitetaankin yhteisesti sovittu vakiopaine mittariin eli 1013.25mbar/29.92 Hg mm patsasta jolloin kaikki koneet lentävät samassa korkeudessa" 

"Vakiopaineasetus (QNE) vaihdetaan korkeusmittariin siirtokorkeudessa (Suomessa 5000ft/1500m). Kun tullaan alaspäin, vaihdetaan kohdekentän ilmanpaine (QNH tai QFE) siirtopinnalla, joka määräytyy vallitsevan ilmanpaineen mukaan."

Kommentit (0)

Vastauksesi