Kun katsoo peilistä näkee itsensä naamasta ihan erilaisena kuin kameralla kuvan...

Kun katsoo peilistä näkee itsensä naamasta ihan erilaisena kuin kameralla kuvan...

Kun katsoo peilistä näkee itsensä naamasta ihan erilaisena kuin kameralla kuvan ottaessa. Johtuuko tämä vain siitä, että peili näyttää peilikuvan itsestä? Vai jostain kameran kuvaustekniikasta?

Vastaus

Asiaan ilman muuta vaikuttaa joltakin osin juuri se, että peilikuva on toisin päin kuin "oikein päin" näkyvä kuva. Sitäkin tärkeämpi tekijä on silti varmaankin se, että vaikka pitäisitkin kasvosi aivan liikkumattomina, näet silti peilistä ajallisen jatkumon, et keinotekoisesti pysäytettyä hetkeä.

Samaa asiaa on ihmetelty maailman sivu, ja iGS:ltäkin sitä on kysytty. Arkistostamme löytyivät seuraava kysymys, vastaus ja niihin lähetetty kommentti:

(18.9.2010) Mistä se johtuu, että kun katson itseäni peilistä olen ihan eri näköinen kuin jos otan itsestäni kuvan? Peilistä kun katsoo niin hiukset on hyvin enkä näytä läskiltä, mutta valokuvassa näkyy karu todellisuus...
Jaajaa, jos me kaikki oltais sen näköisiä kuin mitä itse peilistä nähdään, maailma olisi kaunis. Vaan kun ihminen katsoo itseään peilistä, hän ensinnäkin asettuu sopivaan asentoon, ottaa oikean ilmeen, katsoo enimmäkseen silmiin, ja on muutenkin viehättävimmillään. Siksi voi tulla yllätyksiä, kun katsoo itseään kahden peilin kautta jolloin ei näe suoraan kohti vaan kulmasta johon ei ole tottunut. Jos valokuva on otettu yllättäen, se kertoo totuuden ehkä vielä karkeammin. Lisänä tässä on sekin, että peilissä näkyy peilikuva johon olemme tottuneet, eli vasen ja oikea vaihtuneina, kun taas kahdella peilillä ja valokuvassa näkyy sama näkymä minkä muut meistä tavallisesti näkevät.

Joskus sattuu, että vartioimattomalla hetkellä osuu peilin eteen ja näkee itsensä ennen kuin ehtii ryhdistäytyä, sekin voi olla aika shokeeraavaa...

Lähde: oma kokemus

Kuvat
kj, 28.09.2010 13:45
Joskus leffoja katsellessani laitan sen pauselle satunnaisesta kohdasta. Leffan kaunotar saattaa olla juuri siinä kohti kaksoisleukainen hirviö, vaikka liikkuvassa kuvassa hän on kaunis ja hoikka. Kuva on sadasosasekunnin välähdys, peilikuva kokonaisuus. Sama juttu leffan ja pausen kanssa.

Onko tämänkertaisilla lukijoillamme vielä lisää selityksiä asiaan?

Kommentit (0)

Vastauksesi