Kun katson youtubesta elokuvia

Kun katson youtubesta elokuvia

toisinaan tausta tuntuu keinuvan. Mutta ei näyttelijä jota näytetään lähikuvana. Pyörryttää.
Mistä se taustan heiluminen johtuu?

3 vastausta
20.05.201909:43
75809
34

Ilman videotehosteita/-kuvankäsittelyä tausta heiluu jos kuvaaja/kamera heiluu. Siis jos näyttelijä on vaikkapa metrin päässä kamerasta ja kuvaaja/kamera siirtyy 5cm sivuun edelleen näyttelijää kuvaten, niin tausta näytää liikkuvan. Ilmiö tulee esille esimerkiksi jos kuvaa itseään selfiekepillä koko ajan kameraa itseensä suunnaten, tällöin tausta "heiluu" henkilön liikkeiden/kääntymisten mukaan. Tämä voi olla joko tehokeino (varsinkin nuorisofilmeissä, actionia) tai tahatonta.

Videoeditoinnilla taustan saa tekemään ihan mitä vain tai jopa muutettua miksi haluaa. Tällöin näyttelijä kuvataan (yleensä) vihreää kangasta vasten ja videoeditoinnissa jälkikäteen kaikki vihreä korvataan toisella videolla, vaikkapa maisemakuvalla jostain paikasta jossa näyttelijä ei ole koskaan käynytkään. Tällöin lopputulos näyttää siltä kuin näyttelijä liikkuisi taustavideon maisemissa. Taustavideo voi heilua ihan miten vain on kuvattu.

Kommentit (0)
23.05.201901:33
2840
24

Ei.. kyllä tarkoitin ihan semmoisia 40-50-luvulla tehtyjä filmejä. Esim: Tom Sawyer kulkee tietä pitkin ja pikkukaupunki huojuu siellä taustalla. Samoin muut vanhat filmit. Huiiiiiiii

Kommentit (0)
23.05.201907:38
75809
10

40-50-luvun filmit kuvattiin studiossa ja kun videoeditointimahdollisuutta ei vielä ollut, taustat kuvattiin erikseen ja heijastettiin näyttelijöiden taakse. Koska studiokuvalla (henkilöt, autokohtaus tms.) ja taustafilmillä ei ollut mitään yhteyttä, tausta näyttää heiluvan holtittomasti, varsinkin kun liikevakautettuja kameroita ei vielä ollut, joten se taustafilmi heilui kuvaajan/kuvausauton mukaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi