Kun kananmunan kuori ei irtoa suosiolla

Kun kananmunan kuori ei irtoa suosiolla

Onko se vain huonoa tuuria, kun keitetyn kananmunan kuori ei irtoa ilman, että 10% kananmunasta lähtee mukaan joka raapaisulla? Vai voisiko asialle tehdä jotain? Keittoaika? Suoraan jo kiehuvaan veteen vain kylmään veteen? Entä keittämisen jälkeen kylmään veteen? jne.

3 vastausta

Kananmunan voi keittää usealla eri tavalla; kananmunat voi laittaa kylmään tai kuumaan veteen. Itse suosin kylmää vettä, sillä näin munat pysyvät useimmiten ehjinä. Keittämisen jälkeen kaadan kuuman veden pois ja laitan kananmunat muutamaksi minuutiksi kylmään veteen, näin kuoret irtoavat helposti. Joissakin ohjeissa neuvotaan hieman toisin: kaada kuuma vesi pois, jätä kananmunat kuumaan kattilaan muutamaksi minuutiksi ja kaada vasta sitten kananmunat kylmään veteen.

Oikein tuoreista kananmunista kuori irtoaa huonommin kuin hieman vanhemmista.

Linkeistä löydät ohjeita, joita kokeilemalla löytänet parhaan tavan.

Kommentit (0)

Kananmunien keittämisen jälkeen ne kannattaa laittaa vesihanan alle ja valuttaa minuutin verran kylmää vettä niiden päälle. Sen jälkeen pari minuuttia kylmässä vedessä niin kuori irtoaa hyvin.

Kommentit (0)
12.05.201417:43
26832
20

Kokeilin ensimmäisen kerran tuota ohjetta, jossa kaadetaan keitinvesi pois, jätetään kananmunat kuumaan kattilaan muutamaksi minuutiksi ja sitten loiskautetaan kylmään veteen likoon. Toimi mielestäni paremmin kuin suoraan kylmään veteen pulpauttaminen. Vielä paremmin onnistui, kun jäähtyneet kananmunat olivat yön jääkaapissa. Kuori irtosi vaivatta ja riipaisematta puolta valkuaista mukaan.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi