Kumpia oli 2011 uutisissa enemmän otsikoissa: karhuhavaintoja vai Siwa...

Kumpia oli 2011 uutisissa enemmän otsikoissa: karhuhavaintoja vai Siwa...

Kumpia oli 2011 uutisissa enemmän otsikoissa: karhuhavaintoja vai Siwa ryöstöjä? Onko mitään nettipalvelua josta voisi nähdä tai laatia maantieteellistä karttaa Siwa ryöstöjen ja karhuhavaintojen esiintymistiheydestä kuluneelta vuodelta?

Vastaus

On käytännössä mahdotonta selvittää kaikkien Suomessa ilmestyvien sanomalehtien uutiseksi asti päässeitä karhuhavaintoja. Yleensä tapaukseen liittyy karhun epätavallinen liikehdintä taajamien liepeillä, vaaratilanne ihmiselle tai vaikkapa kotieläinten ahdistelu. Karhuseura-sivuston karhumediaosiosta voi tarkastella karhuihin liittyviä uutisia. Sisältö on sekalaista ja osa uutisista on peräisin muualta kuin Suomesta. Aika paljon sieltä kuitenkin löytyy erityyppisiä karhuhavaintoja koskevia, sanomalehdistä peräisin olevia mainintoja. Sivustolta voi myös tutkia ilmoituksia viime vuosien karhuhavainnoista Suomessa.

http://www.karhuseura.net/karhumedia.php?s5
http://www.karhuseura.net/karhuhavainnot.php

Etelä-Suomen Sanomissa syksyllä julkaistun jutun mukaan kauppaliikkeisiin tehdyt ryöstöt ovat hiljalleen vähentyneet 2000-luvulla. Ne keskittyvät hiljaisilla paikoilla sijaitseviin yhden myyjän myymälöihin, jollaisia Siwatkin usein ovat. Tilastoa nimenomaan Siwa-ryöstöistä ei saatavilla ole. Alueellisesti suurimman osan voisi ajatella sijoittuvan pääkaupunkiseudulle.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...
http://yle.fi/alueet/helsinki/2010/11/ryostot_ovat_pienten_kauppojen_ark...

Kommentit (0)

Vastauksesi